Crna hronika

Danilo Ajković oslobođen optužbe: Pucao u nužnoj odbrani

Danilo Ajković postupao je u nužnoj odbrani 2013. godine kada je pucao na pljačkaše koji su došli na njegovo imanje u Berislavcima. Presudu je donio sudija Osnovnog suda Nenad Vujanović.
Danilo Ajković oslobođen optužbe: Pucao u nužnoj odbrani
Portal AnalitikaIzvor

Prema ocjeni suda, Ajković nije počinio krivično djelo protiv opšte sigurnosti.

Sudija Vujanović  je u obrazloženju odluke naveo da je jedan hitac pogodio Mladena Dobrovića, ali je Ajković potegao oružje u nužnoj odbrani.

“ Tokom postupka utvrđeno je da su Dobrović i Igor Vukčević došli te večeri da pljačkaju Ajkovića. Njihovi iskazi da su tražili čamac i samo htjeli da se jave kada su prišli kući Ajkovića su ne prihvatljivi “,kazao je Vujanović.

Kako je dodao, sudska praksa obično smatra da u sličnim situacijama dolazi do prekoračenja nužne odbrane, ali je u „ovom slučaju opravdana upotreba oružja“.

“ Iako su vidjeli da nekog ima u kući, bili su uporni da uđu. Šta bi se desilo da su zaista ušli, to sudu govori da bi došlo i do napada na život i tijelo”,  obrazložio je sudija Vujanović.

Ajković je ranije tvrdio da je morao da puca jer se bojao za život, te i da se više puta dešavalo da mu pljačkaju imanje. U Osnovnom sudu je u toku postupak protiv Dobrovića i Vukčevića jer su, prema navodima optužnice, pokušali da opljačkaju Ajkovića.

Pobjeda

Portal Analitika