Region

Tužilaštvo: Pavlović je ''smrtonosni propofol'' prodao Ivani za 100 eura

Suđenje Ljubiši Pavloviću (52), medicinskom tehničaru sa Vojnomedicinske akademije zbog krađe i preprodaje anestetika "propofola" od kog je stradala Ivana Bakić Bodrožić (31), počelo je danas pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu.
Tužilaštvo: Pavlović je ''smrtonosni propofol'' prodao Ivani za 100 eura
Portal AnalitikaIzvor

Okrivljeni se pojavio na početku glavnog pretresa, i rekao da se ne osjeća krivim za djela koja mu se optužnicom stavljaju na teret.

Tužilaštvo je u kratkom obrazlaganju optužnice ponovilo da se Pavlović tereti da je 10. decembra 2014. godine oko 21 sat ispred hotela "Hajat" na Novom Beogradu Ivani Bodrožić prodao pomenuti "propofol", koji je prethodno uzeo iz zaliha VMA. On je tablu sa pet ampula nastradaloj Ivani prodao za 100 eura. Postupajući zamjenik tužioca rekla je da će tokom pretresa sudu predočiti brojne materijalne dokaze - među kojima su i DNK tragovi Pavlovića - koji pokazuju da je medicinski tehničar prodao anestetik Bodrožićki.

Uvodno izlaganje odbrane zasnivalo se prije svega na zahtjevu za izuzećem pojedinih dokaza. Konkretno, advokat odbrane Miljan Filipović zatražio je od suda da izuzme zapisnike sa dva vještačenja koje je obavio Nacionalni kriminalističko tehnički centar pri MUP Srbije.

Radi se o zapisnicima vještačenja Ivaninog mobilnog telefona i poruka koje je razmjenjivala sa Pavlovićem, kao i vještačenje DNK nalaza Pavlovića na kutiji "propofola".

Odbrana tvrdi da Ivanin telefon vještaci MUP-a nisu mogli da otključaju, pa su ga vratili njenoj majci Nadi, koja ga je tri mjeseca kasnije poslala na vještačenje otključanog.

Što se tiče DNK nalaza, odbrana tvrdi da kutija "propofola" koja je vještačena nije na početku uviđaja izuzeta, već je nju takođe u MUP donijela Ivanina majka. O ovim predlozima odbrane sud će se izjasniti na idućem ročištu.

Podsjećamo, Treće osnovno tužilaštvo podiglo je u aprilu optužincu protiv Pavlovića, zbog krađe i prodaje anestetika „propofola“, kojim se ćerka poslanice vojvođanskog parlamenta Nade Bodrožić predozirala u decembru 2014.

Optužnica je utemeljena na snimcima „Hajatovog“ video-nadzora, na kojima se vidi da je posjetio Ivanu u noći njene smrti, što su potvrdili i svjedoci.

O intenzivnoj komunikaciji tehničara i nastradale djevojke govore i poruke pronađene u Ivaninom telefonu, a Pavlovićev DNK ostao je na polomljenoj, iskorišćenoj ampuli anestetika i na kutiji tog lijeka.

Bodrožićku je u sobi 326 u „Hajatu“ sobarica pronašla mrtvu 11. decembra ujutru, polugolu, sa braunilom i špricem u ruci.

Prema toksikološkom nalazu, Ivana je konzumirala kokain, ali je uzrok smrti bio zastoj srca prouzrokovan uzimanjem prekomjerne doze „propofola“, koji joj je usporio disanje i doveo je do gušenja i zastoja rada srca.

„Propofol“, koji zavisnici koriste za „spuštanje“, a ljekari za anesteziju, uzela je jer nije mogla da zaspi zbog velike doze kokaina. Pavloviću prijeti kazna od šest mjeseci do šest godina zatvora. (Blic.rs)

Portal Analitika