Politika

Ivančević Krapoviću: Nije dovoljno da vežete kravatu da bi Vas drugi doživljavli ozbiljno

Dragan Invačević nosioc liste ''Cdu: Volimo Budvu'' uputio je odgovor povodom reagovanja Krapovića nakon press konferencije.
Ivančević Krapoviću: Nije dovoljno da vežete kravatu da bi Vas drugi doživljavli ozbiljno
Portal AnalitikaIzvor

Saopštenje prenosimo bez redakcijskih intervencija.

Mislim da je korisno što ste reagovali na moju današnju konferenciju za štampu, tako da ste mi pružili priliku da pojasnim ono što Vama nije jasno ili nijeste još shvatili.
 
Prvo, upravo je smiješno to što tvrdite da ste se do sada uzdržavali da odgovorite na naša reagovanja na neke neznavene i neodržive stavove. Nijeste umjeli i nijeste imali što, pa nijeste odgovarali. To se vidi i iz ovoga što mi danas pišete.
Drugo, sada Vam se učinilo da je dobra prilika da napadnete, jer ste se prepoznali u dijelu naših stavova koji govore o populizmu i prizemnoj političkoj propagandi. Jeste, upravo mislimo na Vas i vašu partiju sa kravatama, i to ne samo po pitanju Buljarice. Vi se bavite politikom tako što lansirate parole, organizujete proteste i performanse. Niti o jednom pitanju, ni lokalnom, ni državnom nemate decidni stav. Tobože "beskompromisno" napadate DPS. To viđite sa njima. Nama to izgleda vrlo neuvjerljivo.

Treće, ne razumijem zašto pominjete izreku o naknadnoj pameti generala poslije bitke. Kakve to sad veze ima? Ja sam danas govorio, u ime izborne liste "Cdu: Volimo Budvu!" o izuzetno značajnom problemu Buljarice. Apsolutno stojimo iza onoga što sam rekao u ime svih onih koji su na našoj izbornoj listi i koji je podržavaju. To su ozbiljni stavovi koje je potvrdila i struka. Vi se bavite igrokazima i vezujte kravate, mi ćemo da se odgovorno bavimo Buljaricom i svim drugim problemima opštine Budva. 

Četvrto, posebno je tragikomično što pominjete da je i sadašnji gradonačelnik Budve prisustvovao otvaranju Počasnog konzulata u Vest Palm Biču, na Floridi, đe je naš konzul ugledni Danilo Ivančević. U Vašem populističkom i prizemnom shvatanju politike to je nekakva greška, prekršaj ili problem?! Da smo još tamo pošli istim avionom, eto prilike za Vaš primitivni odnos prema politici da se iskaže u punom sjaju! Zamislite, predsjednik Opštine iz koje je naš počasni konzul bio prisutan ceremoniji otvaranja konzulata i prijemu? Još grđe, tamo sam bio i ja, jer mi je Danilo Ivančević stric! Nečuveno! Vi mora da se šalite. 

Peto, Vaše početničko shvatanje što je i čemu služi politika počinje i završava fiksacijom na vladajuću partiju i njenog lidera. Njemu Vi to rečite, to što umijete. Dok Vi galamite i ponavljate jednu ili dvije fraze ukrug, iskoristio bih priliku da Vam pojasnim kako je Vaše papagajsko i insistiranje da se moraju potpisati izjave kako se neće sarađivati sa ovom ili onom partijom za nas u Cdu potpuno besmisleno. To je dokaz Vašeg neznanja. Nas i našu izbornu listu interesuju svi koji u ovom trenutku mogu i žele da pomognu Budvi. Ne želimo samo s onim pojedincima koji su srozali Budvu na ove niske grane. Svi drugi su dobrodošli, ako hoće, smiju i umiju! 

Šesto, posebno je providno što Vi i Vaši stalno nudite nekakve paktove o međusobnom nenapadanju. To Vam je pokušaj da Vašu partiju oslobodite muke i opasnosti da neko pročita, čuje ili vidi to što zborite i radite, pa da Vas "napadne". I to Vam je diletantski. 

Na kraju, da ne dužim: Nije dovoljno da vežete kravatu, ili da vam je neko veže, pa da Vas drugi doživljavaju ozbiljno. Kao što nije neoborivi dokaz da nešto čitate ili da nešto znate - zato jer se slikate sa knjigom u ruci, kao što se uslikava Vaš mlađani lider. 

Iza mene, gospodine Krapoviću, stoje rezultati, političko iskustvo i vrijednosti na koje sam ponosan. 
Iza Vaš i Vaših stoji slogan koji niko ne razumije i jednobojne kravate kojima mučite ljude da svi izgledaju jednako. O tome smo Vam već pisali, nego "nijeste htjeli" da odgovorite. 

Portal Analitika