Region

Pronađena tijela utopljenih dječaka

Ronioci Žandarmerije, uz pomoć sonara, pronašli su poslijepodne tijela dvojice braće, učenika sedmog i osmog razreda Osnovne škole "Karađorđe" iz Rače Kragujevačke, koji su se juče utopili u Srebrnom jezeru na istoku Srbije.
Pronađena tijela utopljenih dječaka
Portal AnalitikaIzvor

Potraga za tijelima dječaka trajala je od sinoć. Tijelo jednog dječaka pronađeno je oko 14 časova, a nakon nekoliko sati i drugo. Tijela su pronađena na oko 300 metara od plaže, kod druge obale jezera i blizu mjesta na kome su stradali dječaci bili na pedalini.

Nesreća se dogodila juče u popodnevnim satima kada su članovi fudbalskog kluba Osnovne škole "Karađorđe" nakon odigrane utakmice u Velikom Gradištu došli sa trenerom na Srebrno jezero.

Tamo je deset dječaka iznajmilo dvije pedaline. Sa jedne od njih, navodno je, prema svjedočenju dečaka sa druge pedaline, u Srebrno jezero skočio mlađi brat (13) i počeo da se davi.

Za njim je da bi ga spasao skočio u vodu i stariji brat (14), ali su obojica ubrzo potonuli. Ipak, prave uzroke nesreće trebalo bi da utvrdi istraga.

Srebrno jezero nema spasilačku službu, a prema riječima Dragana Milića, predsjednika Opštine Veliko Gradište, jasno je propisan način izdavanja pedalina, koje se ne smiju izdavati maljoljetnim licima niti na njima mogu biti lica bez spasilačkog prsluka.

Prema svjedočenju učenika OŠ "Karađorđe", niko od njih nije imao spasilačke prsluke. Policija u Velikom Gradištu uzela je izjave od vlasnika pedalina, direktora OŠ "Karađorđe" Zorana Jovanovića, trenera fudbalskog kluba i učenika.
O daljem postupku odlučivaće Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu.

Portal Analitika