Crna hronika

Rasvijetljena lažna dojava, identifikovan maloljetnik iz Podgorice

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva identifikovali su lice koje je, kako se sumnja, 09. septembra 2016. godine lažno prijavilo da je u prostorijama turističke agencije ''Cipa Travel“, koja se nalazi u naselju Sveti Stefan, postavljena eksplozivna naprava. U pitanju je maloljetnik I.Z. (13) iz Podgorice.
Rasvijetljena lažna dojava, identifikovan maloljetnik iz Podgorice
Portal AnalitikaIzvor

''Naime, vlasnik turističke agencije ''Cipa Travel'' je istog dana u 12,25 časova obavijestio CB Budva da je njegova ćerka, koja je bila na radnom mjestu u ovoj agenciji, primila anonimni poziv da je u prostorijama agencije postavljena eksplozivna naprava. Službenici CB Budva su odmah po prijavi izašli na lice mjesta, obezbijedili ga i blokirali širu i užu okolinu lica mjesta. O događaju su obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, kao i kolege iz Tima za protivdiverzionu zaštitu Grupe za antiterorističke preglede'', navodi se u saopštenju.

Kako se navodi službenici Tima su, uz podršku službenika CB-a, izvršili ATP pregled prostorija, kao pregled užeg i šireg lica mjesta, kojim je utvrđeno da u u ovom objektu kao ni u okolini nije postavljena eksplozivna naprava odnosno da je dojava bila lažna.

''Nadležni tužilac je djelo kvalifikovao kao krivično djelo lažno prijavljivanje. Službenici CB Budva su, nakon preduzetih mjera i aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja, u toku kriminalističke obrade identifikovali lice za koje se sumnja da je lažno prijavilo da je u navedenoj agenciji postavljena eksplozivna naprava'', ističe se u saopštenju.

Službenici CB Budva su od I.Z. uzeli izjavu u svojstvu građanina, u prisustvu zakonskog zastupnika – roditelja, budući da je ovo lice krivično neodgovorno zato što još nije navršilo 14 godina, o čemu su obavijestili nadležnog tužioca.

Portal Analitika