Društvo

Univerzitet Crne Gore u plusu 482.540 eura u prvih šest mjeseci

Univerzitet Crne Gore je za prvih šest mjeseci ove godine pozitivno poslovao i to u iznosu od 482.540,77 eura – podaci su iz konsolidovanog finansijskog izvještaja Univerziteta za period od 1. januara do 30. juna 2016. godine, sa kojima se upoznao Upravni odbor UCG.
Univerzitet Crne Gore  u plusu 482.540 eura u prvih šest mjeseci
Portal AnalitikaIzvor

Ukupni prihodi Univerziteta za prvih šest mjeseci iznose 13.724.423,01 eura, dok su rashodi bili 13.241.882,24 eura.

- Konsolidovani finansijski izvještaj sačinio je Sektor za finansije UCG, a čine ga finansijski izvještaji svih organizacionih jedinica Univerziteta, Rektorata i Studentskog parlamenta UCG. Racionalnim i domaćinskim rukovođenjem uprava Univerziteta, na čelu sa rektorom, zadržala je pozitivni trend poslovanja, ostvarivši plus od više od 482,5 hiljada eura – kazao je nakon sjednice predsjednik Upravnog odbora UCG prof.  dr Duško Bjelica.

Upravni odbor podržao je u cjelosti zahtjev rektora za dodjelu budžetskih sredstava Univerzitetu Crne Gore za 2017. godinu, koji je rektor uputio ministarstvima prosvjete i finansija u postupku sagledavanja i donošenja državnog budžeta za narednu godinu.

Na sjednici UO donešena ja odluka o izboru dekana Muzičke akademijei o pokretanju postupka za izbor dekana Fakulteta političkih nauka. Novi dekan Muzičke akademije biće vanredni profesor UCG Bojan Martinović, a na dužnost će stupiti 29. oktobra 2016. godine. 

Usvojena je i odluka o odobravanju upisa dodatnog broja studenata na osnovne studije u akademskoj 2016/2017. godini na Fakultetu likovnih umjetnosti i na Arhitektonskom fakultetu. Na Studijskom programu Slikarstvo na FLU odobren je upis još tri kandidata, a na Arhitekturi njih sedam.

Dodatni upis biće izvršen prema utvrđenoj konačnoj rang listi i podrazumijeva status studenta koji se sam finansira.

Upravni odbor usvojio je i Pravila o komunikaciji i odnosima s javnošću Univerziteta Crne Gore.    

Portal Analitika