Crna hronika

Uhapšen Nikšićanin: Osumnjičen da je provalio u kuću i pretukao vlasnicu

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić uhapsili su u četvrtak, 8. septembra Samira Berišu (23) nakon što je, kako se sumnja, izvršio pljačku u kući T.E. (66) u naselju pod Trebjesom.
Uhapšen Nikšićanin: Osumnjičen da je provalio u kuću i pretukao  vlasnicu
Portal AnalitikaIzvor

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić uhapsili su u četvrtak, 8. septembra Samira Berišu (23) nakon što je, kako se sumnja, izvršio pljačku u kući T.E. (66) u naselju pod Trebjesom.

Od njega je tom prilikom oduzeto 17 komada minđuša, tri lanca, jedna ogrlica, tri metka kalibra 7.65, kao i revolver nepoznate marke u kome se nalazio jedan metak.

Naime, T.E. primijetila je da je njoj nepoznato lice ušlo u spavaću sobu kroz prozor i odmah pozvala stanicu policije, čiji pripadnici su brzom reakcijom uhapsili osumnjičenog nedugo zatim.

Kako stoji u saopštenju policije, vlasnica kuće je pokušala da spriječi Berišu prilikom premetačine koju je izvršio u sobi.

On je vlasnici nanio lakše tjelesne povrede, udarivši je nogom u predjelu lijevog ramena, a zatim i opalio u vazduh iz pištolja, da bi se potom udaljio iz prostorije.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je pištolj koji je koristio, ukrao iz iste kuće.

Takođe, utvrđeno je i da je Beriša provalio u staru porodičnu kuću i podrum kuće u vlasništvu V.V, gdje je izvršio premetačinu i otuđio sportski bicikl, gusle, više komada drvenih suvenira, rosvajnog posuđa i ručni alat.

U saopštenju policije, navodi se da su njihovi službenici obezbijedili materijalne dokaze, koji upućuju na osnovanu sumnju da je Beriša izvršio pomenuta krivična djela.

On je predat tužiocu, koji mu je odredio zadržavanje od 72 sata, nakon čega će biti predat sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću. (Onogost)

Portal Analitika