Region

Tehničar sa VMA koji je Ivani prodao smrtonosni "propofol" pred sudom

Suđenje Ljubiši Pavloviću (52), medicinskom tehničaru sa VMA, optuženom da je Ivani Bodrožić (31) prodao ''propofol'', kojim se predozirala u hotelu ''Hajat'', počinje danas.
Tehničar sa VMA koji je Ivani prodao smrtonosni "propofol" pred sudom
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenosi Blic, na današnjem ročištu u Trećem osnovnom sudu očekuje se početak glavnog pretresa.

Treće osnovno tužilaštvo podiglo je u aprilu optužincu protiv Pavlovića, zbog krađe i prodaje anestetika ''propofola'', kojim se ćerka poslanice vojvođanskog parlamenta Nade Bodrožić predozirala u decembru 2014.

Optužnica je utemeljena na snimcima ''Hajatovog'' video-nadzora, na kojima se vidi da je posetio Ivanu u noći njene smrti, što su potvrdili i svjedoci.

O intenzivnoj komunikaciji tehničara i nastradale djevojke govore i poruke pronađene u Ivaninom telefonu, a Pavlovićev DNK ostao je na polomljenoj, iskorišćenoj ampuli anestetika i na kutiji tog lijeka.

Bodrožićku je u sobi 326 u ''Hajatu'' sobarica pronašla mrtvu 11. decembra ujutru, polugolu, sa braunilom i špricem u ruci.

Prema toksikološkom nalazu, Ivana je konzumirala kokain, ali je uzrok smrti bio zastoj srca prouzrokovan uzimanjem prekomjerne doze ''propofola'', koji joj je usporio disanje i doveo je do gušenja i zastoja rada srca.

''Propofol'', koji zavisnici koriste za ''spuštanje'', a ljekari za anesteziju, uzela je jer nije mogla da zaspi zbog velike doze kokaina. Pavloviću preti kazna od šest mjeseci do šest godina zatvora.

Portal Analitika