Društvo

CSA postaje punopravni član HEPA

Crnogorska sportska akademija postaće krajem mjeseca punopravni član Evropske mreže za zdravstveno-preventivnu fizičku aktivnost (HEPA) koja je dio Svjetske zdravstvene organizacije, saopšteno je Portalu Analitika iz Univerziteta Crne Gore.
CSA postaje punopravni član HEPA
Portal AnalitikaIzvor

Upravni odbor HEPA dodijelio je u martu Crnogorskoj sportskoj akademiji privremeno članstvo do prve naredne redovne sjednice, koja će biti organizovana 28. septembra u Belfastu. Istovremeno će biti održana i godišnja konferencija HEPA 2016, na kojoj će učestvovati i delegacija iz Crne Gore.

Crnogorska sportska akademija je drugi predstavnik Crne Gore u HEPA. Na prošlogodišnjem zasjedanju Upravnog odbora HEPA u Istanbulu u punopravno članstvo primljen je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

HEPA je evropska mreža koja u okviru Svjetske zdravstvene organizacije ima za cilj da unaprijedi zdravlje kroz fizičku aktivnost građana.

- Oba crnogorska predstavnika u HEPA posvećeni su ciljevima ove mreže. Osnovni cilj HEPA je da unaprijedi zdravlje građana kroz fizičku aktivnost, što jeste i jedan od prioriteta i CSA i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje koji u svojim aktivnostima ukazuju na potrebu njegovanja zdravih stilova života i fizičke aktivnosti u zdravstvenoj politici i drugim važnim sektorima - kazao je dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje doc. dr Stevo Popović, koji je i odgovorni urednik časopisa Sport Mont i Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine koje izdaje Crnogorska sportska akademija.  

Portal Analitika