Ostalo

Debituje Ilija Tadić

Ilija Tadić prvi put stupa na veliku scenu. Crnogorski plivač sjutra će u Rio de Žaneiru upisati premijerni nastup na Paraolimpijskim igrama.
Debituje Ilija Tadić
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Tadić će nastupiti u kvalifikacijama na 100 metara slobodnim stilom, klase S 9, koje će početi u 16 časova. Budvanin je izborio dvije norme za OI, pa će sjutra učestvovati u trci na dvostruko kraćoj dionici istim stilom.

U današnjim kvalifikacijama, na 100 metara, takmičiće se 24 plivača, raspoređena u tri grupe. Tadićev najbolji rezultat je minut i 64 stotinke, postavljen u aprilu na Otvorenom prvenstvu Mađarske u Egeru.

- Nadam se da ću oboriti lični rekord. Veće šanse vidim na kraćoj dionici u utorak. Tu bih mogao da ostvarim ozbiljniji rezultat, pa i da se plasiram u finale - rekao je Ilija Tadić.

Sa Ilijom u Riju je i njegov trener Vladimir Ristić.

- S obzirom na to da Tadić ima svega 17 godina i da mu je ovo prvo učešće na Paraolimpijskim igrama, naš takmičar je vrlo smiren i fokusiran, bez tenzije i euforije. Siguran sam da će Ilija dati maksimum, iako pliva sa najboljim svjetskim takmičarima - kazao je Ristić.

Foto: www.radiodux.me

Portal Analitika