Region

Predsjednica Hrvatske slikala glasački listić

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović snimljena je danas prilikom glasanja na prijevremenim parlamentarnim izborima u toj zemlji kako koristi mobilni telefon dok ispred nje stoji glasački listić.
Predsjednica Hrvatske slikala glasački listić
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kamera regionalne televizije N1 zabilježila je da predsjednica države tokom glasanja na biračkom mjestu u Zagrebu mobilnim telefonom fotografiše svoj glasački listić. Na snimku se vidi da predsjednica glasa, a potom fotografiše listić.

N1 navodi da je hrvatska Državna izborna komisija (DIP) danas podsjetila birače da na biračkim mjestima ne smiju da koriste mobilne telephone, niti da fotografišu glasačke listiće, a "predsjjednica to upozorenje, čini se, nije vidjela".

"Korišćenje mobilnih telefona i fotografisanje glasačkih listića nije primjereno i u suprotnosti je sa opštim pravilima ponašanja na biračkom mjestu i pravilima izbornog postupka", objavio je DIP, a hrvatska predsjednica je danas, izvršavajući svoju gradjansku dužnnost, učinila upravo to što DIP smatra neprimjerenim, navodi N1.

TV N1

Portal Analitika