Golovkin ponovo odbranio tron

Kazahstanac Genadij Golovkin 17. put je odbranio titulu prvaka svijeta u srednjoj kategoriji. Golovkin je u vjerovatno najboljoj borbi u 2016. godini tehničkim nokautom savladao izazivača Kela Bruka na njegovom terenu u Londonu.
Golovkin ponovo odbranio tron
Portal AnalitikaIzvor

Brukov trener Dominik Ingl je u petoj rundi bacio peškir u ring i tako prekinuo borbu, pa je Golovkin zadržao pojas u četiri najjače verzije – WBA, WBC, IBF i IBO.

Kazahstanac je popravio svoj skor na 46 pobjeda, od čeka su 33 nokautom, a nema nijedan poraz u profesionalnoj karijeri.

S druge strane, Britanac, aktuelni šampion u velter kategoriji u IBF verziji, doživio je prvi poraz u karijeri, poslije 36 pobeda (26 KO).

Bruk u trenutku prekida nije bio u neposrednoj opasnosti, niti je bio ošamućen, ali je njegov trener ocijenio da bokser nema šanse da bilo šta uradi.

"On je dobar, ali nije toliko jak. Udarao me kao da smo na treningu, nijedan udarac mu nije bio jak. Poštujem ga i poštujem odluku njegovog ugla. Osjećao sam da je igra gotova i ovo je očekivani scenario. Nisam osjetio nikakvu posebnu snagu. On je vješt i vrlo dobar bokser, ali nema šta da traži u srednjoj kategoriji", rekao je Golovkin.

Golovkin, popularni GGG, u tom trenutku je napadao udarcima u tijelo svog rivala, koji je od prve runde imao probleme sa okom. Bruk je prije toga zarađivao poene čistim udarcima, naročito aperkatima, ali njima nije pravio nikakvu štetu rivalu.

"Razočaran sam, imao sam problema sa okom. Želio sam da nastavim borbu, ali trener je odlučio da baci peškir u ring. Možda je on vidio nešto što ja nisam. Niko ne želi da se bori sa Golovkinom, ali ja sam spreman da to opet uradim. Ne mogu se složiti da ga nisam udarao jako. Vidjelo se koliko sam ga udarao. Nekoliko puta su mu noge klecale. Desno oko mi je otišlo nekoliko rundi prije kraja. Vrlo sam razočaran, imao sam mnogo toga još da pružim. Vjerujem da bih preuzeo kontrolu nad borbom od sredine pa do kraja", rekao je Bruk u ringu poslije meča.

Golovkin je najavio napad na jedini pojas koji mu nedostaje – WBO, a koji je u posjedu Bilija Džoa Sandersa.

(B92)

foto: Getty images

Portal Analitika