Svijet

VATRA GUTA TASOS: Serija požara na ostrvu

Na grčkom ostrvu Tasosu od jutros su izbila četiri požara, prenose grčki mediji. Požari su sada pod kontrolom, ali i dalje nisu ugašeni. Zbog stihije su evakuisana četiri sela u oblasti Prinos Kavaziti i Sv. Pantelejmon, piše sajt "greekreporter.com"
VATRA GUTA TASOS: Serija požara na ostrvu
Portal AnalitikaIzvor

Srpski konzul u Solunu Siniša Pavić za "Blic" kaže da je požare na Tasosu izazvalo jako nevrijeme koje je pogodilo ostrvo.

“ Lokalne vlasti su se digle na noge, i imaju dosta problema. Dva sela u brdima su evakuisana, ali su sada požari uglavnom pod kontrolom”,  kaže konzul.

qyektkqturbxy9jmmjjzwjhztm2ngringnhmdeyzdcyzjawymvmmjczmi5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Pretpostavlja se da je uzrok požara grom koji je udario u oblasti – Rahoni, Prinos, Alikes i Limenarija, a vatra je izbila u vrlo kratkom vremenskom razdoblju, skoro istovremeno.

U gašenju požara učestvuje 106 vatrogasaca iz Kavale i Elefterupolija sa 37 vozila, a angažovane su i jedinice vojske iz Larise i Komotinija.

Angažovani su i avioni “kanaderi” i helikopteri.

Portal Analitika