Društvo

Putinovi miljenici: “Noćni vukovi” stižu sjutra u Kotor

Na poziv Matice Boke predstavnici Kozačkog centra Crne Gore i Moto kluba "Noćni vukovi" u nedjelju, 11. septembra, posjetiće Kotor, piše Dan. Programom posjete predviđeno je njihovo učešće na svetoj liturgiji u crkvi Svetog Nikole u Kotoru. Nakon liturgije na trgu kod crkve predviđeno je fotografisanje ispred Ruskog Konzulata i prijem u Riznici srpske pravoslavne crkve u Kotoru.
Putinovi miljenici: “Noćni vukovi”  stižu sjutra u Kotor
Portal AnalitikaIzvor

Skup će, kako se navodi u tekstu Dana, pozdraviti arhijerejski namjesnik bokokotorski, protojerej stavrofor Momčilo Krivokapić, a prisutnima će se obratiti kozački pukovnik (ataman Crne Gore) Slobodan Pejović, kozački pukovnik (glavni ataman za Srbiju, Crnu Goru i Republiku Srpsku) Vojislav Vidaković, kozački general Genadij Jakovljević Temnjikov i kozački general (ataman Moskve) Viktor Vladimirović Zaplatin.

Skupu će prisustvovati i predstavnik Srba iz Makedonije Siniša Spasovski, predstavnik Srba sa Kosova i Metohije Dragan Perić kao i pripadnici Moto kluba "Noćni vukovi".

Klub je godinama sticao simpatije u Rusiji, naročito zbog patriotskog stava i nepodijeljene podrške Kremlju. To, i bliske veze sa Ruskom pravoslavnom crkvom donijele su im značajnu ulogu u političkom životu Rusije.

Uživaju podršku i velike simpatije Vladimira Putina, koji se nekoliko puta pojavljivao kao počasni gost na njihovim okupljanjima, kada je vozio "Harli Dejvidson" motore.

Svojim "nepodijeljenim patriotskim stavom", navukli su na sebe bijes Zapada. Tako su SAD u decembru 2014. godine uvele sankcije protiv "Noćnih vukova", uz obrazloženje da je to "grupa koja je učestvovala u oružanom sukobu u Ukrajini".

Nakon što su najavili "pobjednički marš" 9. maja od Moskve do Berlina, u čast pobjede nad fašizmom, "Noćni vukovi" su se našli i na udaru Poljske i Njemačke, koje su im takođe zabranile ulazak u te zemlje. Sankcijama se pridružila i Kanada.

Da bi neko postao član "Noćnih vukova" mora da ispuni sljedeće kriterijume:

Morate biti muškarac, državljanin neke od bivših sovjetskih država, ukoliko vas je član pozvao da se pridružite, ukoliko ste prisustvovali okupljanjima "Noćnih vukova" pune dvije godine i ukoliko nijeste homoseksualac. Religija, kažu, nije bitna stavka pri učlanjivanju.

Portal Analitika