Društvo

Podrška Sindikata medija novinarima TV Atlas

Sindikat medija Crne Gore podržao je kolege i koleginice iz Televizije Atlas koji su bojkotom rada primorani da se bore za svoje zarade.
Podrška Sindikata medija novinarima TV Atlas
Portal AnalitikaIzvor

Novinari i urednici informativne redakcije Televizije Atlas obustavili su u petak rad zbog neisplaćenih pet zarada.

Iz Sindikata medija saopšteno je da je rukovodstvo TV Atlas dozvolilo da dug prema zaposlenima poraste do mjere koju više nije moguće tolerisati i to im nije prvi put.

"Žalosno je što brojni pokušaji dogovora sa menadžmentom nijesu dali rezultate i što poslodavci u Crnoj Gori reaguju samo na radikalne mjere i svoje zaposlene, koje često ni elementarno ne poštuju, tek tada počnu da shvataju ozbiljno", ocijenili su iz Sindikata.

Kako su rekli pet zaostalih neto zarada i ko zna za koliko mjeseci neuplaćenih poreza i dorinosa je natjeralo kolege i koleginice iz informativne redakcije TV Atlas da obustave rad.

Ističe se da poslodavci moraju da prihvate jednostavnu činjenicu da zaposleni rade kako bi primali zaradu od koje žive. "Ako rade, a ne primaju ništa, imaju veliki problem".

U Sindikatu smatraju Ministarstvo finansija i Poreska uprava moraju da odgovore na pitanje šta je urađeno sa ogromnim poreskim dugom o kojem su obavijestili javnost polovinom juna.

"Koliko je od ukupno 732.000 eura, koliko je prije dva i po mjeseca konstatovano da TV Atlas duguje, mahom za poreze i doprinose zaposlenima, naplaćeno od tada? Zašto je ta vrsta poreza ona koja se posljednja, ili nikad, naplati", kazali su iz Sindikata.

Portal Analitika