Politika

PAJOVIĆ: Nakon izbora očekuju nas ozbiljne promjene

Na Svečanoj sjednici Politickog savjeta Pozitivne Crne Gore, održanoj danas u Podgorici, rečeno je da ovo tijelo čine vanstranacke ličnosti, ugledni pojedinci, dokazani u svojim profesijama, koji razumiju savremene društvene tokove.
PAJOVIĆ: Nakon izbora očekuju nas ozbiljne promjene
Portal AnalitikaIzvor
Članovi Političkog savjeta svojim znanjem, autoritetom i iskustvom, pomažu da Pozitivna još ozbiljnije planira i realizuje ciljeve usmjerene na dobrobit Crne Gore.
 
Ranko Đonovic, diplomirani politikolog, iskusni političar iz godina početaka demokratizacije Crne Gore, direktor i predsjednig LSCG, sada predsjednik Savjeta Pozitivne, rekao je da ovo tijelo čine ličnosti koje nisu stranački angažovane, a njihovim profesionalnim dostignućima mogu se ponositi ne samo Crna Gora nego i bivša domovina. Đonović je pojasnio da Savjet Pozitvne ne donosi odluke i rešenja, već pomaže, savjetuje, inicira, a Pozitivna predloge prihvata ili ne, shodno svojim političkim opredjeljenjima. Nesporan je visok stepen saglasnosti o gotovo svim važnim društvenim pitanjima i to je kohezioni faktor članova Savjeta i političkog djelovanja Pozitivne.
 
Sreten Vujović, ugledni Cetinjanin, profesor knjizevnosti, pisac prevodjen na 11 jezika, nepokolebljivi društveni aktivista, svoju odluku da bude u Savjetu Pozitivne obrazložio je prije svega time da u moru međusobnih uvreda na političkoj sceni, koje se opravdavaju predizbornom retorikom, jedino su predstavnici Pozitivne pokazali uzdržanost i ozbiljnost u javnim nastupima. Jednako su ozbiljni i odgovorni politički potezi Pozitivne, i zato treba da bude dio odgovorne vlasti, jer joj to po svemu pripada, uvjeren je Vujović. Ulogu Savjeta Vujović vidi u tome da se pomogne Pozitivnoj u razvoju ključnih vrijednosti Crne Gore do punog državnog i duhovnog kapaciteta.
 
savjet1
 
Milić Joksimović, mašinski inženjer, jedan od prvih članova  Savjeta Pozitivne Crne Gore, rekao je da januarska odluka Pozitivne predstavlja preduslov za početak izgradnje povjerenja između  činilaca političkog života koji nažalost imaju oprečna mišljenja o bitnim državnim pitanjima. „Osnovna ideja koja nas je okupila u Savjetu Pozitivne Crne Gore jeste podrška ovim mladim ljudima u njihovoj težnji ka pomirenju crnogorskog društva i nastojanju da ga modernizujemo kao savremeno evropsko razvijeno društvo. " rekao je Joksimović
 
Video poruke poslali su i članovi Savjeta prof dr Milenko Perović, filozof, zatim dr Svetozar Savić, biotehnolog i dr Igbala Šabović Kerović, arhitekta.
 
Prisutnima se na kraju obratio Darko Pajović, predsjednik Pozitivne Crne Gore, rekavši da ugledni nestranački sastav Političkog savjeta Pozitivne Crne Gore služi na čast i Pozitivnoj crnoj Gori i državi Crnoj Gori. Pajović je potvrdio potpunu autonomnost u radu Savjeta, od koga ima velika očekivanja obzirom na to da nas nakon izbora očekuju ozbiljne promjene. „Ozbiljne promjene moraju da vode ozbiljni ljudi. Ozbiljne promjene traže plan, ideju, jasne ciljeve i strategiju. Nama je potrebna država koja štiti svoje građane, pogotovo socijalno ugrožene. Treba nam država u kojoj zakoni važe za sve, a ne samo za neke. Država koja daje, a ne da nepravedno uzima. U tom velikom poslu imamo Politički savjet  Pozitivne Crne Gore sa konkretnim predlozima za konkretna polja društvenog, ekonomskog i političkog života“ najavio buduće aktivnosti predsjednik Pozitivne Darko Pajović . (Pozitivna)
Portal Analitika