Košarka

SJUTRA U SLOVAČKOJ: Crveni žele nastavak pobjedničke serije

Crnogorski košarkaši sjutra će, od 18 sati, u Nitri igrati protiv Slovačke u utakmici četvrtog kola grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje je na programu naredne godine u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji.
SJUTRA U SLOVAČKOJ: Crveni žele nastavak pobjedničke serije
Portal AnalitikaIzvor

"Crveni" su u Nitru doputovali iz Tbilisija preko Istanbula, juče oko 16 sati, nakon što su u derbiju kvalifikacione grupe savladali Gruziju i trećom pobjedom u isto toliko mečeva, napravili veliki korak ka ostvarenju cilja i plasmanu na Eurobasket. 

Naša reprezentacija, u prvom međusobnom duelu u Podgorici bila je ubjedljiva protiv Slovačke (97:65), a novom pobjedom zaokružila bi seriju od tri vezana gostovanja i napravila lijepu uvertiru pred dva posljednja duela u kvalifikacijama. 

Iako im pripada uloga apsolutnog favorita, izabranici Bogdana Tanjevića respektuju Slovačku i žele da uz još jedno kvalitetno izdanje, nastave pobjedničku seriju.

Detalj sa meča u PodgoriciDetalj sa meča u Podgorici

"Trijumf na vrućem terenu u Gruziji dodatno nam je podigao samopouzdanje i to je veliki plus u borbi za Evropsko prvenstvo. Razlika između nas i Slovačke je evidentna, ali nema prostora za opuštanje. Nećemo ih potcijeniti i vjerujem da ćemo upisati sigurnu pobjedu", kazao je bek naše reprezentacije Vladimir Mihailović.

Slovačka je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija ostvarila samo pobjedu i to protiv Albanije na svom parketu u prošlom kolu, a naša reprezentacija je bila ubjedljiva u prvom međusobnom duelu (97:65) na startu kvalifikacija.

I pored toga, u taboru našeg nacionalnog tima ističu da pristup mora da bude kao u svim dosadašnjim mečevima, jer samo tako može se ostvariti cilj i treći put izboriti plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

"Velika pobjeda protiv sjajnog tima kao što je Gruzija otvorila nam je vrata Eurobasketa. Okrećemo se duelu protiv Slovačke koja je slabiji rival i protiv koje smo favoriti, ali tu ulogu moramo da opravdamo i na terenu. Ukoliko budemo koncentrisani svih 40 minuta i ispoštujemo ono što dogovorimo prije meča, pobjeda neće izostati. Pristup mora da bude kao i u svim dosadašnjim mečevima, jer plasman na Eurobasket moramo da zaslužimo maksimalnim zalaganjem", kazao je bek Nemanja Vranješ.

U drugom meču grupe F, od 19 sati će igrati Albanija i Gruzija.

 

Tekst i foto: kscg.me

Portal Analitika