Abiznis

Kavarić: Preduzetničke potencijale Petnjice pretvoriti u nova radna mjesta

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić i ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović boravili su danas u radnoj posjeti opštini Petnjica, gdje je zaključeno da preduzetničke potencijale Petnjice treba pretvoriti u nove pogone i nova radna mjesta.
Kavarić: Preduzetničke potencijale Petnjice pretvoriti u nova radna mjesta
Portal AnalitikaIzvor

Kavarić je predstavio mogućnosti koje Vlada nudi malim i srednjim preduzećima i izrazio zadovoljstvo što u gradu postoje preduzetničke inicijative.

„Imamo dogovor sa Opštinom kako da se te preduzetničke inicijative, kao najznačajniji resurs svakog društva koji obezbjeđuje progres, budu realizovane i afirmisane. Imamo vrlo konkretne projekte i radićemo, kao što smo i do sada radili, da to što su vrlo konkretni preduzetnički potencijali iz Petnjice efektuiraju novim pogonima i novim radnim mjestima“, dodao je Kavarić.

Prema riječima Numanovića, Petnjica jeste mlada opština, ali mlado rukovodstvo pokazuje jasnu viziju svoje opstine.

"Današnja priča o razvojnim potencijalima ne može nikako da ide bez stvaranja pretpostvki za vladavinu prava. U tom pravcu, poštovanje temeljnih ljudskih prava, samim tim stvaranje jednog ambijenta sa jasnom vladavinom prava za ovu opštinu i za cijelu Crnu Goru, jeste osnova kvalitetnih investicija na ovom prostoru“, istakao je Numanović.

Kako je kazao predsjednik Opštine Samir Agović, ta opština veoma zainteresovana da ima investitore iz oblasti drvoprerade, hidroenergije, poljoprivrede i agroturizma.

„Ovo je jasan poziv svim potencijalnim investitorima da će u Petnjici svako ko želi da investira biti snažno podržan i sa nivoa Vlade, i sa nivoa lokalne samouprave. Dakle, postoji zajednička želja i namjera da ovaj prostor bude prostor gdje ćemo imati nova radna mjesta u realnom sektoru“, naveo je on, dodajući da očekuje da će se kroz razvoj saobraćajne i energetske infrastrukture stvoriti preduslovi za otvaranje biznis zone na lokalnom nivou.

Portal Analitika