Društvo

Aćimović: Predali aplikaciju HN za evropsku prijestonicu kulture

U Briselu je predata druga aplikacija Herceg Novog za evropsku prijestonicu kulture 2021. godine, saopštila je predsjednica opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović.
Aćimović: Predali aplikaciju HN za evropsku prijestonicu kulture
Portal AnalitikaIzvor

 “Ovo je važan događaj za naš grad, državu i region”, kazala je Aćimović.

Ona dodaje da su se trudili da koncept “Frenemies” predstavimo na najbolji mogući način.

“Naš koncept je izgrađen na realnosti - na prošlosti koja nas je spajala, ali i razdvajala, pa čak i sukobljavala. Izgrađen je na činjenici da su Novi nekada osvajali neprijatelji da bi ga zatim gradili na dobrobit građana, a nekada su ga osvajali prijatelji da bi ga ruinirali. Zasnovan je na istoriji koja je pokazala da umijemo jedni drugima, ali i sami sebi da budemo najbolji prijatelji i još bolji neprijatelji. Kao i na mogućnosti da sve to nastavi da se beskrajno ponavlja”, kazala je ona.

Koncept je još, po riječima Aćimović, zasnovan je na dugororočnoj viziji da se ovim konceptom mogu unaprijediti i svakodnevni život i međudržavna saradnja i infrastruktura i kultura dijaloga.

“Prije svega je zasnovan na budućnosti koju želimo da gradimo povezujući kroz ovaj projekat građane Herceg Novog, Boke Kotorske i Crne Gore, regiona i Evrope. ... Viziji da se ovim konceptom ostvaruje prosperitet za buduće generacije”, govori.

Portal Analitika