Politika

Marković: Građani će prepoznati superiornost DPS-a

Građani poklanjaju poverenje Demokratskoj partiji socijalista (DPS) jer ta stranka drži riječ, kazao je, predstavljajući listu kandidata za izbore, zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković.
Marković: Građani će prepoznati superiornost DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao je da je na listi više od polovine imena različito u odnosu na prošle parlamentarne izbore. Na listi DPS-a se nalaze i dva kandidata Liberalne partije.

"Uvjereni smo da će građani 16. oktobra građani prepoznati superiornost DPS-a. Formula naše dugovječnosti je što smo imali osjećaj za trenutak", kazao je Marković predstavljajući listu kandidata DPS-a.

Izborni program DPS-a, kako je dodao, uvažava crnogorsku stvarnost.

Marković je ocijenio da je DPS ojačao stabilnost i multietnički sklad Crne Gore.

"U programu su markantni podaci koji podsjećaju na uspjehe Vlade i na započete projekte gradnje autoputa, objekta Porto Novi, enegertskog kabla, vjetroelektrana", kazao je Marković.

Prema njegovim riječima, DPS se potvrdio kao stožer stabilnosti i prosperiteta države.

"Građani nam poklanjaju povjerenje jer držimo riječ. Ispunjavamo obećanja i sprovodimo planove u djela. Uspjeli smo da realizujemo krupne reforme vladavine prave i dalju demokratizaciju društva", kazao je Marković.

On je naveo i da su ostvareni krupni iskoraci u pregovorima s Evropskom unijom, gdje su, kako je podsjetio, otvorena 24 poglavlja.

Marković je kazao da će fokus DPS-a biti u daljem razvoju turizma, energetike, poljoprivrede i prerađivačke industrije.

"Posebna pažnja biće posvećena građanima koji sus postali žrtve tranzicije, kroz koju je prošla naša zemlja ali i region", dodao je on.

U DPS-u, kaže Marković, znaju šta ne valja u zdravstvu i šta treba popraviti. "I ta oblast, kao i prosvjeta biće pod posebnom pažnjom buduće Vlade".

"Vjerujem da će program privući one koji su ranije preferirali i druge opcije", poručio je Marković.

Na pitanje zašto na listi nema Milice Pejanović-Đurišić i Vladimira Kavarića, Marković je rekao  da svi kojih nema na ostaju dio. najužeg tima i važni nosioci u budućoj politici.

"Svaki pojedinac na listi ima jasan cilj - pobjeda na izborima. Ne da bi došli na vlast već da bi sačuvali Crnu Goru".

Nova imena na listi DPS-a su, pored ostalih, bivši kapiten i selektor vaterpolo reprezentacije, Nikola Janović, Petar Porobić i novinar Andrija Nikolić.

DPS će kampanju početi 16. septembra mitingom na Cetinju.

Portal Analitika