Protokol

Kvalitetna saradnja Ustavnih sudova Crne Gore i Austrije

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas predsjednika Ustavnog suda Republike Austrije dr Gerharta Holzingera sa delegacijom i Desanku Lopičić, predsjednicu Ustavnog suda Crne Gore.
Kvalitetna saradnja Ustavnih sudova Crne Gore i Austrije
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Vujanović je iskazao zadovoljstvo zbog posjete predsjednika Ustavnog suda Austrije Crnoj Gori, ocjenjujući da ta posjeta predstavlja potvrdu dobre saradnje dva ustavna suda, a istovremeno i potvrdu ukupne saradnje Crne Gore i Austrije. Iznio je očekivanje da će se tokom ove posjete i razmjene iskustava unaprijediti saradnja dva suda.

Predsjednici Ustavnih sudova Austrije i Crne Gore dr Gerhart Holzenger i Desanka Lopičić su sa zadovoljstvom istakli da postoji kvalitetna i intenzivna saradnja dva suda sa obostranom koristi. Predsjednica Lopičić je konstatovala da je ova posjeta za Ustavni sud Crne Gore posebno vrijedna imajući u vidu stogodišnjicu postojanja Ustavnog suda Austrije.

Predsjednik Ustavnog suda Austrije je istakao da je Ustavni sud Crne Gore u okviru Evropske zajednice sudova stekao vrlo visok ugled.

Portal Analitika