Društvo

Burić: Hilton da bude simbol Podgorice

Hotel Hilton u Podgorici, koji će svečano biti otvoren za 15 dana, zapošljavaće 170 radnika, saopšteno je danas na radnom doručku menadžmenta hotela sa crnogorskim novinarima.
Burić: Hilton da bude simbol Podgorice
Portal AnalitikaIzvor

Vlasnik hotela Žarko Burić kazao je da hotel ima 180 soba,6 kongesnih sala,spa centar.

„Sada smo se odlučili da hotel krene sa probnim radom 15 dana, a nakon toga će biti svečano otvaranje, za 15 dana“, kazao je Burić.

Izvršni direktor hotela Hilton Halik Bilgilij istakao je da će u hotelu  biti zaposleno 170 radnika, a većina zaposlenih je iz Podgorice i okolnih gradova.

„ Imamo i nekoliko zaposlenih koji su radili u nekadašnjem hotelu Crna Gora. Imamo dosta upita za nas hotel, interesovanje je veliko, uskoro će te vidjeti kakve ćemo događaje imati“, kazao je Bilgilij.

Vlasnik hotela Žarko Burić dodao je da je ukupna investicija  47 miliona eura.

„Ovo je međunarodni brend,za Hilton je ovo nova destinacija. Hotel je otvoren svima,ne morate da koristite smještaj,možete koristiti njegove ostale sadržaje. Budućnost crnogorskog turizma je u dovođenju stranih velikih imena. U bivšoj Jugoslaviji, Hilton postoji samo u Dubrovniku,tako da nije bilo lako dovesti Hilton u Crnu Goru“, istakao je Burić.

hilton1

Na kraju radnog doručka za novinare Burić je istakao da se nada da će Hilton postati simbol Podgorice, kao što je to bio i Hotel Crna Gora. 

 

Portal Analitika