Region

DIVAC: Sada Kristijan dijeli autograme, a ja sam kriminalac

Nakon više afera koje su se vezivale za njegovo ime, Vlade Divac je u intervjuu za srpski magazin Nedeljnik otvoreno govorio o „kantrimenu“, politici, razočarenjima i svim razlozima zbog kojih je poslije osam godina ponovo odlučio da napusti Srbiju.
DIVAC: Sada Kristijan dijeli autograme, a ja sam kriminalac
Portal AnalitikaIzvor

Divac je o medijskim napisima da je „kantrimen“, kojim je pregažen Luka Jovanović, pripadao njegovoj supruzi rekao da su to „opasne stvari i rađene sa ciljem“.

- Ti koji kriju čiji je „kantrimen“ mogli su da ništa ne kažu, ali su izabrali moju porodicu, sa nekim razlogom. Ne znam koju poruku nam šalju, ne znam šta treba da shvatim. Oni su uzeli pod svoje oca poginulog mladića i manipulišu njegovim bolom u ostvarivanju svog cilja. Stavili su Snežaninu sliku na naslovnu stranu sa njenim „minijem“ - „mini moris“, a ne „kantrimen“, i spinuju - kaže Divac.

Podsjeća da je nađena i osuđena osoba koja je izazvala saobraćajnu nesreću.

- Postoji snimak automobila da je to evidentno „kantrimen“, koji niko nikada u mojoj porodici nije imao, ali se ne zna čija su kola. I ja mislim da se sa razlogom to krije, jer je toliko malo takvih automobila kod nas - rekao je Vlade Divac.

On je za Nedeljnik naveo i da je u vrijeme kada je pokušavao da investira u Srbiju, razumio spinove da je „nesposoban da dobaci flašu vode od fabrike do police“ (neuspjela kupovina „Knjaz Miloša“), iako kaže da je imao ugovoreno tržište za Ujedinjene Arapske Emirate i Španiju.

- Takvo je vrijeme došlo sada, da Kristijan Golubović priča o moralu i dijeli autograme, a da su Vlade Divac i njegova porodica kriminalci i ubice.

Shvatio je, kaže, sve poruke vezane za pare, politiku, ali ovu koja mu je poslata preko afere „kantrimen“ ne shvata. On je naveo da je to direktan udar na integritet cijele njegove porodice.

- Jedino mi pada na pamet da ili ima veze sa Olimpijskim komitetom Srbije (OKS) ili Fondacijom. Evo, više neću biti predsjednik, a ako im smeta Fondacija, onda ni za to nema problema, pomagaćemo nekoj drugoj djeci - poručuje Divac.

On je ispričao i kako je „cijela družba i služba Miloševićeva“ samo promijenila dres, i kako je krenula igranka u kojoj su mu namiještali sudske procese, spinovali po medijima, prijetili smrću njemu i njegovoj porodici.

Kazao je kako je njegova kuća u Los Anđelesu bila neformalni srpski konzulat i kako su vladajuće strukture koristili njegovu slabost rečenicom: „Molim te, uradi to, to je dobro za Srbiju“, što bi on shvatio kao „to je dobro za nas“.

Dodao je kako su ga mnogi zloupotrebljavali, a ponajviše oni kojima je pomogao.

- Neprihvatanje realnosti u kojoj se nalazim dovelo me je do toga da mi je prvo pukao čir, a nekoliko godina kasnije od gorčine koja se skupila u meni - i žuč. Osjećao sam se kao Kalimero, gdje god se okrenem - nepravda. Kada je čovjek slab, ljudi to osjete i kao zvjeri krenu da kidišu na vas. Tako da sam imao situacije na svim nivoima izdaje - kazao je Divac.

Izvor i foto: B92/Nedeljnik/AFP/Rocky Widner

Portal Analitika