Društvo

Herceg Novi: Besplatan kurs italijanskog jezika

Novi besplatni kurs italijanskog jezika, koji realizuju Kancelarija za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi i Zajednica Italijana u našoj zemlji, biće održan u periodu od 19. septembra do 25. novembra ove godine.
Herceg Novi: Besplatan kurs italijanskog jezika
Portal AnalitikaIzvor

U prostorijama svečane sale Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“ tri puta nedeljno će se održavati časovi za početni i napredni nivo.

Za početni A1 nivo kurs će se održavati ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17 do 18.30 sati, a za napredni A2 istim danima od 18.30 do 20 sati.

Dogovorni čas će biti održan 19. septembra u 17 sati u svečanoj sali Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“.                                                                                               

Iz Kancelarije za međunarodnu saradnju saopštavaju da su već primili preko 100 prijava, te da je grupa za početni nivo popunjena.

U grupi za napredni kurs ostalo je još slobodnih mjesta, te pozivaju građane koji već poznaju osnove italijanskog da iskoriste ovu priliku kako bi unaprijedili svoje znanje. Prijaviti se mogu pozivom na broj Kancelarije za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi 031/321-052 (lokal 308), radnim danima od sedam do 15 sati.

Zahvaljujući saradnji Opštine Herceg Novi i Zajednice Italijana u Crnoj Gori u našem gradu je od marta do maja ove godine organizovan prvi besplatni kurs italijanskog jezika, koji su završila 92 polaznika. Oni su tokom dva mjeseca imali po 50 sati predavanja i konverzacije.

Kao i tada, i sada vlada veliko interesovanje Novljana da uče strani jezik, što pokazuje i broj prijava. S tim u vezi, lokalna uprava će nastaviti da podstiče edukativne i druge projekte poput ovog, u kojima veliki broj građana rado učestvuje. 

Portal Analitika