Društvo

ALEXA: Portal Analitika najčitaniji informativni portal u Crnoj Gori

Portal Analitika ponovo objavljuje najnovije podatke renomiranog analitičkog sajta Alexa (Alexa.com), po kojima je naš portal najčitaniji informativni portal u Crnoj Gori. Takođe, objavljujemo link na kome i neregistrovani članovi mogu vidjeti rang listu 200 najposjećenijih sajtova u našoj državi.
ALEXA: Portal Analitika najčitaniji informativni portal u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Dakle, naš sajt portalanalitika.me nalazi se na petom mjestu rang liste Alexa.com za Crnu Goru, nakon društvenih medija YouTube i Facebook, te pretraživača Google – kako lokalnog (Google.me), tako i globalnog (Google.com).

Iza Portala Analitika ostali su: Vijesti.me na šestom mjestu, zatim Blic.rs na sedmom, društvena mreža VK (vk.com) na osmom, na devetom je Kurir.rs, a na desetom mjestu portal Cafe del Montenegro (CdM.me).

Glavni urednik Portala Analitika Predrag Zečević, kaže da mu nije jasna nervoza konkurencije koja sumnja u podatke Alexa.com.

“Zanimljivo je da kada konkurenciji odgovara rang lista Alexa.com, da je oni sa ponosom prikazuju i koriste kao releventan izvor. Čim ih Alexa.com niže rangira, odmah sumnjaju u rezulate i traže pojašnjenje od ovog internet giganta. Podsjetiću da Alexa.com rang listu izračunava kombinovanjem prosječnog broja posjetilaca tokom jednog dana i broja pregleda stranica u proteklih mjesec dana”, naveo je Zečević.

alexa

Radi javnosti, objavljujemo i skrinšot stranice portala “Vijesti”, gdje se, kada im odgovara rang lista, pozivaju na Alexu.com.

Evo i linka na kome neregistrovani članovi i oni koji nijesu sa Marsa, mogu vidjeti rang listu 200 najposjećenijih sajtova u Crnoj Gori.

http://www.alexa.com/topsites/countries/ME

 

Portal Analitika