TV / Film

Nikšić: Kasarna postaje holivudski studio

Magacinski objekti i spavaonice u nekadašnjoj kasarni JNA u Nikšiću obrise logora za potrebe snimanje rimejka čuvenog holivudskog filma "Papillon"(Leptir) iz 1973. u kojem su glavne uloge tumačili Stiv Mekvin i Dastin Hofman, javlja portal Onogošt.
Nikšić: Kasarna postaje holivudski studio
Portal AnalitikaIzvor

U kasarni, koja bi od naredne godine trebalo da bude rekonstruisana za potrebe izgradnje Doma za stare, radnici zasad zatvaraju prostore između magacinskih objekata kako bi se dobila kompletno ograđena cjelina.

Radovi bi trebalo da traju najmanje još dvije sedmice, a informacije do kojih smo došli, govore da će se u Nikšiću snimati najviše dva dana, te u Kotoru još jedan.

(foto: onogost.me)(foto: onogost.me)

Snimanje u Nikšiću očekuje se sredinom oktobra. Proteklog mjeseca u tom gradu bio je organizovan i veliki kasting za statiste u tom filmu.

(foto: onogost.me)(foto: onogost.me)

Papillon (u bivšoj Jugoslaviji distribuiran i pod naslovom Leptir) je američki igrani film snimljen 1973. u režiji Franklina J. Šafnera.

 Po žanru je kombinacija pustolovnog i zatvorskog filma, a radnja mu se temelji na istoimenoj knjizi francuskog osuđenika Anrija Šarijea (čiji lik tumači Stiv Mekvin) koji je u njoj opisao svoja višegodišnja nastojanja da pobjegne iz zloglasnog zatvora u Francuskoj Gvajani.

(foto: onogost.me)(foto: onogost.me)

 Iako je, zbog udaljenih tropskih lokacija, bio jedan od najskupljih filmova svog vremena, Papillon je doživio veliki komercijalni uspjeh, a sam Mekvin ga je opisao kao najdraži film u svojoj karijeri. Smatra se jednim od najboljih holivudskih filmova 1970-ih.

 

Onogošt, rtcg.me

Portal Analitika