Crna hronika

Biskupović i Bošnjak likvidirani vojnom prepravljenom minom

Kotorani Goran Biskupović (28) i Miloš Bošnjak (26) likvidirani su vojnim eksplozivom, odnosno minom na kojoj je promijenjen sistem za aktiviranje. Kako saznaje Pobjeda iz izvora bliskih istrazi, ubice su na eksplozivu napravili izmjene kako bi ga aktivirali daljinskim upravljačem.
Biskupović i Bošnjak likvidirani vojnom prepravljenom minom
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako je objašnjeno, radi se o MRUD - protivpješadijskoj mini rasprskavajućeg usmjerenog djelovanja. Takve mine je svojevremeno koristila Jugoslovenska narodna armija, a koristile su ih sve zaraćene strane tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji. Sada se najčešće upotrebljava za organizovane likvidacije u obračunima kriminalnih klanova.

Tijelo mine je izrađeno od plastike, lučnog je oblika i dizajnirano da se fragmentira u određenom smjeru. To znači da likvidatori moraju da nadgledaju žrtve i budu u blizini.

U Kotoru, egzekutori su bili stacionirani na bezbjednoj udaljenosti, na više od 50 metara kolika je razorna moć eksplozivne naprave.

Inspektori su i juče, po nalogu tužiteljke Maje Jovićević, pretražili širi dio naselja Muo u potrazi za dokazima. Sa nekoliko objekata za koje se sumnja da je video-nadzor zabilježio kretanje ubica prije i poslije likvidacije, uzeti su snimci koje će pregledati specijalni tim za borbu protiv organizovanog kriminala. U potrazi za dokazima istražuju se mjesta na kojima su ubice mogle pratiti žrtve i njihovo kretanje.

Dvojica mladića ubijena su u ponedjeljak, oko 16.30 sati, ispred kuće Biskupovića, u kotorskom naselju Muo.

Opširnije čitajte u Pobjedi…

Portal Analitika