Društvo

RADENOVIĆ: Novi pokušaj zastrašivanja i napad na slobodu medija

Nepoznata osoba sinoć oko 21.30 sati kamenovala je Televiziju Pink M u centru Podgorice i polomila stakla na zgradi, ali na sreću u napadu nije bilo povrijeđenih. Policija je do zaključenja Pobjedinog broja intenzivno tragala za napadačem, kojeg su identifikovale nadzorne kamere na zgradi TV Pink Montenegro.
RADENOVIĆ: Novi pokušaj zastrašivanja i napad na slobodu medija
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prema informacijama pomenutog lista, policija ima operativne podatke o počiniocu napada. Na snimcima se vidi kako nemaskirani mladić, u plavoj dukserici i svijetlim farmericama, prelazi Bulevar Ivana Crnojevića noseći bijelu plastičnu kesu. Kada se primakao na nekoliko metara od zgrade Televizije Pink M, iz kese je izvadio kamenice i počeo da zasipa zgradu. Nakon dvadesetak sekundi, napadač se udaljio.

Direktor Televizije Pink M Goran Radenović smatra da je ovo samo nastavak napada na njihovu medijsku kuću.

- Ovo je kulminacija napada na našu televiziju, nedajbože, da još nečim gorim kulminira. Napadi na Televiziju Pink traju tri godine i sprovode se na razne načine. Prije svega, ovdje mislim na napade konkurencije, a sve je isprepletano sa politikom, i napadima na našu uređivačku politiku. Ovo je novi pokušaj zastrašivanja i novi napad na slobodu medija - kazao je Radenović u izjavi za Pobjedu.

kamenovanje-cover

Novinarka TV Pink Milica Delibašić je tokom napada za sada nepoznatog počinioca bila u zgradi.

- Došao je do stakla od studija odakle emitujemo Dnevnik i krenuo sa napadom. Informativna emisija je bila završena, inače bi se lomljava stakla čula u programu. Bila sam sama na prvom spratu, a u zgradi nas je bilo četvoro - kazala je Delibašić za Pobjedu.

Opširnije čitajte u Pobjedi…

Portal Analitika