Politika

Džafić: Netačno da smo zabranili emitovanje spota

Agencija za elektronske medije (AEM) nije zabranila emitovanje bilo čijeg spota, već je od medija zatražila objašnjenje zbog čega je emitovan spot uvredljivog sadržaja, saopštio je direktor AEM, Abaz Džafić.
Džafić: Netačno da smo zabranili emitovanje spota
Portal AnalitikaIzvor

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević tvrdi da je AEM zabranila emitovanje predizbornog spota tog političkog saveza jer se u njemu čuje sintagma „lopovska družina“.

„Netačna je i neistinita tvrdnja da je AEM zabrnaila emitovanje bilo čijeg spota, pa ni spota DF-a. Mi smo u okviru redovnog monitoringa programa konstatovali da se emituje spot u kojem postoje elementi uvredljivog sadržaja i tražili smo izjašnjenje emitera po tom osnovu“, kazao je Džafić televiziji Crne Gore.

Kako je rekao, dobili su to izjašnjenje, u kom je emiter obavijestio AEM da su svjesni svog profesionalnog propusta i da traže popravku nekih segmenata tog sporta od snaručioca.

„Da pojasnim, emiteri nijesu oslobođeni zakonskih obaveza za vrijeme izborne kampanje“, kazao je Džafić.

On je rekao da će AEM i dalje nastaviti sa monitoringom programa, kao i da traži izjašnjenje od onih koji dođu na ivicu kršenja zakona.

„Zato bih molio političke stranke da, u okviru svojih spotova, vode računa o tome da ne mogu koristiti uvredljive termine i ne mogu diskreditovati i omalovažavati bilo koga na političkoj ili nekoj drugoj osnovi u okviru Crne Gore“, kazao je Džafić.

Portal Analitika