Košarka

Trijumf CRNE GORE protiv Gruzije!

Crna Gora je trijumfovala u infarkt završnici rezultatom 76:74 (25:19, 17:21, 12:22, 20:14), u meču trećeg kola grupe F kvalifikacija za EP i izborila dva bitna boda za prvo mjesto u grupi.
Trijumf CRNE GORE protiv Gruzije!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Uzbudljiv meč viđen je u Tbilisiju. Obje ekipe su startovale trojkama, da bi se Gruzija potom odlijepila na 10:5, a nakon četiri i po minuta je bilo i plus 7. U tim trenucima Crna Gora nije imala odgovor na sjajne partije Šengelije i Pačulije.

Na pola minuta do kraja prve četvrtine Gruzija je povela 25:16, ali je mladi Petar Popović trojkom smanjio na šest poena razlike i postavio konačan rezultat prve četvrtine, 25:19.

Prve poene u nastavku meča postigao je Bojan Dubljević, nakon 2 i po minuta (25:21), ali odmah su domaći, preko Šermadinija, vratili prednost od pet poena razlike. Potom je pogodio Sanikidze, a odgovorio je Pavlićević trojkom (29:24), na skoro 6 minuta do poluvremena.

Na minut i po kraja poluvremena, naša selekcija prišla je na minus dva, (37:35), nakon što je Nidam pogodio trojku i Dašić uspješno završio polukontru.

Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 42:40 za Gruziju.

"Crveni" su konačno izjednačili u 22. minutu meča (45:45), zahvaljujući trojci Popovića, a potom imali priliku da povedu, ali je Dubljević promašio šut sa distance.

U nastavku je proradila i odbrana pa je treća četvrtina pripala Crnoj Gori, rezultatom 12:22 za 54:62.

Prve poene u posljednjoj dinoci postiže Pačulija. Naši su prva dva minuta 4. četvrtine bili bez koša, ali su vezali dvije trojke, prvo je pogodio Vranješ, a potom i Đurišić (61:68).

Zatim su Gruzijci vezali šest poena i prišli na samo poen razlike (67:68), na skoro pet minuta do kraja meča, pa je Tanjević morao da traži tajm-aut. Dvije ključne trojke u samom finišu za Crnu Goru su pogodili Vučević i Nidam. Konačan rezultat je bio 76:74 za "crvene".

foto: rtcg.me

statsstats1stats2
Portal Analitika