Društvo

Studenti umjetnosti iz Njujorka će učiti u Herceg Novom

Studenti umjetnosti Državnog univerziteta Njujorka, od juna 2017. godine kroz novi program studiranja u inostranstvu imaju mogućnost boravka u Herceg Novom i izučavanja istorije i umjetnosti Crne Gore, saopšteno je iz kabineta Opštine Herceg Novi.
Studenti umjetnosti iz Njujorka će učiti u Herceg Novom
Portal AnalitikaIzvor

„Novi program je sa ponosom najavljen kao rezultat saradnje Bingamton univerziteta Državnog univerziteta Njujorka, Herceg Novog i projekta „Herceg Novi- Evropska prijestonica kulture 2021. godine“ i objavljen na sajtu ovog univerziteta. Za studente umjetnosti Državnog univerziteta Njujorka program je otvoren od juna 2017. godine. Oni će imati priliku da borave u Herceg Novom, upoznaju grad, Boku Kotorsku i Crnu Goru i izučavaju istoriju i umjetnost naše zemlje“, objašnjavaju.

Bingamton univerzitet Državnog univerziteta Njujorka i Herceg Novi spremni su da nakon ovog, inicijalnog programa razvijaju i druge programe u skladu sa zajedničkim interesima.

Projekat „Herceg Novi - Evropska prijestonica kulture 2021. godine“ pokrenuo je u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja i Vladom Crne Gore kapitalni edukativni projekat u oblasti kulture i umjetnosti - kroz proces osnivanja Srednje muzičke škole, Škole vizuelnih umjetnosti, programe dodatne edukacije u osnovnim i srednjim školama. Kruna je upravo saradnja sa Državnim univerzitetom Njujorka u segmentu visoko-školskog programa edukacije.

Portal Analitika