Politika

JKPCG pristupila DF-u

Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore (JKPCG) pristupila je Demokratskom frontu (DF), saopšteno je danas na konferenciji za medije tog političkog saveza.
JKPCG pristupila DF-u
Portal AnalitikaIzvor

Kako je rekao predsjednik Centralnog komiteta te partije Vladislav Vuković, komunisti su odlučili da, ne odustajući od ideja izvornog marksizma, uđu u koaliciju sa DF-om i ostvare, kako su kazali, svoj konačni cilj: eliminsanje ubica, mafijaša, lopova i prevaranata iz javnog, a prije svega iz političkog života Crne Gore.

„Razvlašćenjem DPS-a i demontiranjem njenog vazda trgovački nastrojenog establišmenta i njene kvazi elite svih nivoa i usmjerenja, stvorili bi se uslovi za započinjanje nove ere političko-ekonomskog preokreta i duhovnog preobražaja crnogorskog društva, a prije svega pokretanje različitih procesa koji bi, prvenstveno, podrazumijevali razotkrivanje bezbrojnih afera, reviziju svih pljačkaških privatizacija, započinjanje i okončanje sudskih procesa, lustriranje svih političkih aktera koji su neposredno svojim radnjama kreirali ispisivanje najsramnijih stranica crnogorske istorije“, istakao je Vuković i poručio da Komunisti pristupaju DF-u sa prepoznatljivim znamenjma: crvenom bojom, srpom i čekićem i zvijezdom petokrakom.

Funkcioner DF-a Milan Knežević, rekao je da mu je zadovoljstvo što je još jedan politički subjekat prepoznao u tom političkom savezu iskreno opoziciono izvorište koje će se do izbora 16. oktobra „tući sa Đukanovićem“.

„Imamo samo jedan izbor 16. oktobra: mi ili on; Crna Gora ili Milo Đukanović. Jedina smo opoziciona snaga koja je spremna na obračun sa njim“, naglasio je Knežević.

Poslanik Fronta u Skupštini Crne Gore Emilo Labudović, kazao je da je DF jedina ozbiljna snaga koja može da smijeni DPS i pošalje ga u opoziciju.

On je rekao da su simpatizeri DPS-a, nemajući hrabrosti, juče uništili bilborde DF-a u Baru i Ulcinju, prilikom jučerašnje posjete primijera tim gradovima.

„Čitava aleja bilborda u Ulcinju i Baru je precrtana i unakažena tokom njegove posjete. Kada pobijedimo na izborima, svi oni koji su učestvovali u tome će spoznati ruku pravde“, poručio je Labudović.

Potpredsjednik PzP-a i poslanik DF-a Koča Pavlović, saopštio je da DPS raznim mehanizmima pokušava da zaustavi kampanju Fronta.

„Sve njihove partijske vojnike upozoravamo da ne rade ono na šta ih šef režima tjera. Nema tog diktatora koji je pobijedio narod“, podvukao je Pavlović i poručio da će se crnogorski građani iznenaditi kako će „naša kampanja da naraste narednih dana“.

Foto: Facebook

Portal Analitika