Region

Pokušaj ubistva: Na ulazu u školu isjekao učenika

Učenika od nepunih 16 godina napao je 19-godišnjak u ponedjeljak na ulazu u Hotelijersko-turističku školu u Opatiji, objavio je DORH u saopštenju.
Pokušaj ubistva: Na ulazu u školu isjekao učenika
Portal AnalitikaIzvor

Napadač je sačekao dječaka pred školom, s namjerom da ga ubije, te ga je najprije udario šakom u glavu, a potom mu nožem zadao više reznih rana na rukama, a ozlijeđen mu je i vrat. Dječak je pobjegao u školu i tako se spasio od daljih napada.

Ubrzo je stigla policija koja je krenula u potragu za 19-godišnjakom. Uspjeli su ga locirati i privesti u stanicu, gdje su ga podvrgnuli kriminalističkom istraživanju.

Napadnuti dječak je, nakon što je podvrgnut operativnom zahvatu, pušten na kućnu njegu.

Tužiteljstvo je donijelo odluku o provođenju istrage, za pokušaj ubistva.

"U Rijeci je ispitan uhvaćeni hrvatski državljanin (1997.) zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubistva u pokušaju iz č. 110. Kaznenog zakona u svezi čl. 34. st. 1. KZ-a te je doneseno rješenje o provođenju istrage. 

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni u cilju da usmrti maloljetnog oštećenika, pričekao ga te ga šakom udario u glavu, a potom mu nožem zadao više reznih rana u području vrata i ruku. Napadnuti 16-godišnjak je pobjegao u školu čime je prestao napad okrivljenog na njega", objavio je DORH.

Portal Analitika