Novi proizvodi

LG predstavio V20 telefon

LG je konačno predstavio V20 telefon koji dolazi sa mnoštvom poboljšanja, ali i uz zadržavanje nekih karakteristika V10 telefona. Robusni dizajn je nestao u korist laganog aluminijumskog kućišta, a telefon ima dizajn sličan G5 telefonu ali bez karakteristike modularnosti.
LG predstavio V20 telefon
Portal AnalitikaIzvor

LG V20 ima isti primarni displej kao V10, a to je 5,7-inčni IPS displej Quad HD rezolucije, dok je sekundarni ekran malo duži i LG je duplirao njegovo osvjetljenje.

LG V20 koristi flagship Snapdragon 820 čipset uz 4 GB RAM i 64 GB interne memorije, a ima isto podešavanje glavne kamere kao LG G5 - 16MP senzor (16:9 OIS) uz laserski autofokus i Steady Record 2.0 sistem video snimanja kao i Qualcomm-ovu EIS video stabilizaciju baziranu na žiroskopu.

Kamera sa prednje strane ima senzor od 5 megapiksela uz f/1.9 objektiv. Telefon dolazi sa četiri DAC-a za kvalitetan zvuk, kao što je LG i najavljivao i uz B&O Play slušalice u pakovanju. 

LG V20 ima uklonjivu bateriju od 3200 mAh sposobnu za brzo punjenje uz QuickCharge 3.0 tehnologiju. Ovo je prvi telefon koji dolazi sa instaliranom Android 7.0 Nougat platformom "iz kutije", a podržava multi-window, efikasniji Doze mod kao i poboljšano upravljanje brzim obaveštenjima.

LG nije objelodanio koja će biti cijena telefona.

(benchmark.rs)

 

Portal Analitika