Društvo

Samohranoj majci potrebna pomoć

Samohrana majka Žaklina Rabrenović živi u nedovršenoj kući sa petoro djece koju izdržava od 99 eura penzije. Djeca, koja su izgubila oca prije godinu i osam mjeseci, nemaju knjige za početak školske godine, ne slave rođendane, ne idu na ekskurzije, a za užinu u školu nose suvo parče hljeba. Potrebna im je pomoć.
Samohranoj majci potrebna pomoć
Portal AnalitikaIzvor

Volonteri iz Banke hrane prvi su ih posjetili.

“Dolazeći u Mahalu, naselje u Zeti primijetili smo  kuću koja kao da je prekinuta u sred gradnje. To je bila kuća Rabrenovića kod kojih smo se  i uputili. Muż i suprug je umro  prije godinu i 8 mjeseci, veoma  mlad,  usled  infarkta. Kuća je ostala  nedovršena a u njoj ucviljena supruga tada trudnica i djeca”, prenose volonteri.

Malena Dragana koja je rođena mjesec nakon očeve smrti ima braću Aleksu (13) i Danijela (9) i sestre Aleksandru (12) I Dejanu (7).

“Ova porodica żivi od 99 eura penzije. Suprug  je radio u Bjelasici Radi Podgorica 13 godina. Evidentirano je ipak 10 godina njegovog  radnog staża. Žaklinina majka je umrla, a otac żivi sam skromno”, navode iz Banke hrane.

Majka je uspjela da za svo četvoro đaka kupi po jednu svesku i jednu olovku.

“Trinaestogodišnji Aleksa je učenik 7. razreda OŠ “Gornja Zeta”, kao i njegovi  brat i sestre. Knjige nema i molimo  one koji mogu pomoći da se jave. Trenirao je fudbal u FK "Cijevna" mjesec, koliko je bilo besplatno. Dalje nije mogao iz finansijskih razloga, iako je żelio. Danijel ima 9  godina i učenik je 4. razreda. Ni on nema knjige, pa molimo da nam se jave darodavci”, navodi se u saopštenju Banke hrane.

Rodjendane djeca ne proslavljaju, na ekskurzije ne mogu ìći, školu u prirodi propuštaju

"Da nose użinu u školu nemaju šta osim hljeba", żali se majka.

Użinu u školi je moguće uplatiti po 12.5 eura, ali kako, za četiri djaka  treba 50 eura. Pa to je više od pola penzije! Dug za struju je narastao na 1 500 eura. Hrane, sredstava  za higijenu uvijek nedostaje. Jako se obradovala Żaklina našem paketu pomoći”, navode iz Banke hrane.

Oni mole sve dobre ljude i kompanije  da pomognu porodici Rabrenović.

“Knjige, školski pribor, obuća (za dječake su brojevi 40 / 41 i 34, a za djevojčice  38/39, 31 i 22/23), odjeća, pokućstvo, namještaj ... sve je dobrodošlo.”

Żiro račun za pomoć je kod Societe generale banke  na ime Żaklina Rabrenović 550011030007676936

Za kontakt porodice obratite se Banki hrane na mejl bankahranepg@gmail.com, na telefon 069 495 680  ili na Fb stranici u inboxu https://www.facebook.com/banka.hrane/?ref=hl

Portal Analitika