Tenis

Đoković prošao, zadovoljan formom

Prvi teniser svijeta Novak Đoković rekao je danas da mu je krivo što su mu trojica rivala predali mečeve na Otvorenom prvenstvu SAD, ali da je to približno scenariju koji je priželjkivao, jer je uspio da se oporavi od povreda.
Đoković prošao, zadovoljan formom
Portal AnalitikaIzvor

"U ovoj fazi sezone, uzimajući u obzir fizičke probleme koje sam imao u posljednjih mjesec, mjesec i po dana, ovo je scenario koji sam priželjkivao. S obzirom na to da sam imao dosta slobodnih dana uspio sam da se oporavim. Osjećam da sam sada blizu vrhunca i to je ono gdje sam želio da budem u ovom trenutku", rekao je Đoković.

Najbolji teniser svijeta Novak Djoković plasirao se danas u polufinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto mu je Francuz Žo-Vilfred Conga na kraju drugog seta predao četvrtfinalni meč.

Djoković je vodio s 6:3 i 6:2 u trenutku kada mu je Conga zbog povrede lijevog koljena predao meč.

To je bila treća predaja Đokovićevih protivnika na Otvorenom prvenstvu SAD. Prvo mu je Čeh Jirži Veseli predao meč drugog kola bez borbe, da bi potom u trećem kolu Rus Mihail Južni sredinom prvog seta morao da se povuče zbog povrede.

"Žao mi je što moji protivnici nijesu mogli da pruže maksimum u tim mečevima. To mi se nikada nije dogodilo u karijeri. Došao sam do polufinala s tri predaje. S druge strane drago mi je što sam došao na samo jedan meč od finala", rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta u poslednjih mjesec i po imao je problem s povredom lijevog ručnog zgloba.

"Kako turnir odmiče osjećam se sve bolje. Kao što sam rekao, imao sam dosta slobodnog vremena i uspio sam da se oporavim. Srećan sam što sam blizu top forme", rekao je on.

Đoković će se u polufinalu Ju Es opena sastati s Francuzom Gaelom Monfisom.

"Volim da gledam Gaela kako igra tenis. On je jedan od rijetkih igrača na turu za čiji meč bih sigurno platio da gledam. Veoma je harizmatičan, igra tenis s osmjehom, uživa u tenisu, uživa u životu", rekao je Đoković.

rtcg.me

Portal Analitika