Crna hronika

Saslušan vođa „kavačkog klana“, pronađen trag u blizini eksplozije

Više od 15 osoba saslušano je u istrazi ubistva Kotorana Gorana Biskupovića (28) i njegovog prijatelja Miloša Bošnjaka (26), koji su u ponedjeljak, oko 16.30 sati, ubijeni u bombaškom napadu u kotorskom naselju Muo. Kako Pobjeda saznaje, među saslušanima su članovi ,,kavačkog klana“, bezbjednosno interesantne osobe kao i nekoliko građana za koje ne postoje sumnje da su umiješani u kriminalne radnje.
Saslušan vođa „kavačkog klana“, pronađen trag u blizini eksplozije
Portal AnalitikaIzvor

U ponedjeljak veče na informativni razgovor priveden je Slobodan Kašćelan, koji je u policijskim evidencijama označen kao vođa ,,kavačke grupe“, dok izjave od Zvicera policija nije mogla da dobije, jer on nije u Crnoj Gori. Kako je saopšteno Pobjedi, policija je zainteresovana i za razgovor sa dvojicom braće za koje vjeruje da su na čelu ,,škaljarske grupe“ Jovicom i Igorom Vukotićem, ali su i oni van zemlje. Vođe „škaljaraca“ su već neko vrijeme pod pojačanom opreznošću i, od kako bukti rat sa „kavačkim klanom“, napustili su granice Crne Gore. Za to vrijeme, policija nadzire njihovu kuću na putu prema Perastu. Istražitelji su prikupili određena saznanja i sačinili novi spisak osoba koje će biti pozvane na informativni razgovor. Za sada, policija nema osumnjičene za zločin koji se dogodio u blizini kuće Biskupovića u naselju Muo, ali je sigurna da su motivi za ove dvije egzekucije neraščišćeni poslovi u švercu droge. Prema  saznanjima Pobjede, većina saslušanih, čiji identiteti su poznati redakciji ali zbog istrage ih ne saopštava, istražiteljima nijesu mnogo pomogli.

Ipak, istražitelji vjeruju da će doći do likvidatora. Ono što ih ohrabruje je trag pronađen u blizini eksplozije koji je poslat na analizu i za koji očekuju da će im pomoći u rasvjetljavanju zločina.

(opširnije u Pobjedi)

 

Portal Analitika