Turizam

Najljepši gradovi za zaljubljene: Među njima i jedan crnogorski

Predstavljamo evropske gradove čija popularnost je u usponu, a koji su idealni za parove. Romantični trgovi sa živom muzikom, tihi i misteriozni kanali i impozantne građevine na obali Mediterana. E, to je romansa!
Najljepši gradovi za zaljubljene: Među njima i jedan crnogorski
Portal AnalitikaIzvor

Bilo da planirate putovanje sa partnerom ili tražite mjesto gdje možete provesti neko vrijeme sami, evo na koje destinacije bi trebalo da obratite posebnu pažnju:

# Ljubljana

Glavni grad Slovenije možda nema romantičnu reputaciju poput svojih susjeda, Beča i Venecije, međutim, postaje im ozbiljan rival. Dan proveden u šetnji kaldrmisanim ulicama otkriće vam pravu draž Ljubljane: tradicionalne zgrade krase obalu rijeke koja dijeli grad na dva dijela, dok predivan srednjevhekovni zamak viri iznad krošnji drveća. Dok ste u centru, ne zaboravite da zastanete i pogledate muzičke performanse na glavnom trgu.

# Kotor

Ovaj prelijepi gradić na crnogorskoj obali je i te kako vrijedan pažnje. Okružen je utvrđenjima sagrađenim od strane Mlečana i obiluje plažicama koje štite masivne planine, a voda je izuzetno čista i bistra. Odaberite svoju avanturu: oni aktivniji mogu da se popnu na vrh utvrđenja i gledaju zalazak sunca, a oni koji su više na ,,gurmanskoj strani” mogu isprobati lokalnu hranu u brojnim restoranima nanizanim duž mermenih ulica.

# Piran

Ili ,,Venecija Istoka“, kako ga još popularno nazivaju. Ovaj grad pruža jedinstvenu mješavinu italijanske i slovenačke kulture. Piran je priobalni grad koji ima jedan od najbolje očuvanih starih gradova u Evropi. Nevjerovatna sličnost sa Venecijom nije slučajna. Priča se da je katedrala Svetog Đorđa urađena po uzoru na onaj sa bazilike Svetog Marka!

# Paros

Ukolko blistavi Mikonos nije vaša šolja čaja, razmislite o Parosu. Ovo veliko ostrvo puno je mirnih plaža, tradicionalnih sela i vizantijskih ruševina. Krenite čamcem do Antiparosa, malog ostrva udaljenog od obale sa tihim plažama, koji obožavaju mještani. Tamo je ujedno i jedan od najstarijih pećinskih sistema u Grčkoj.

# Sevilja

Bili ste u Barseloni? Dodajte i Sevilju na listu destinacija. Andaluzijska prijestonica je blagoslovena nevjerovatnom španskom arhitekturom, uzbudljivom umjetničkom scenom i najljepšim flamenko performansima u regionu. Idite pravo do Alkazara. Ovaj zamak izgradili su mavarski kraljevi i u njemu se nalaze nestvarni mozaici, fino izrezbareni lukovi i vrtovi od kojih zastaje dah. (izvor: mzcupoftea)

Portal Analitika