Vaterpolo

Ukropina: ''Ajkulice'' su tim za svjetski vrh

Aleksa Ukropina nema velike heroje, o snovima govori racionalno, ali je prije svega beskrajno posvećen vaterpolu. Jedna je od zvijezda u crnogorskom timu, ljevoruki šuter je na poziciji na kojoj naš vaterpolo čeka velikog talenta godinama.
Ukropina: ''Ajkulice'' su tim za svjetski vrh
Portal AnalitikaIzvor

A njegove riječi najbolje svjedoče kakav je karakter:

''Nemam idola, ne zanosim se velikim ciljevima, ne vidim sebe kao zvijezdu. U vaterpolo sam ušao onda kada su me roditelji poveli na bazen, volio sam vodu a onda se zaljubio u igru. Moj heroj je rad, u sportu se jedino tako postižu velike stvari. Uživam u mečevima, srećan sam kad dobijam prilike'' rekao je Aleksa. Prošao je kroz sve teške mečeve u završnici, bio među herojima velikih pobjeda. Govorio nam je o motivaciji, o tome kako se kalio tim...

''Neuspjeh na Evropskim igrama u Bakuu prošle godine nas je možda probudio. Znali smo, već tada, da nijesmo tim za deveto mjesto. Mi smo tim za svjetski vrh, u našoj generaciji smo znali to i prije ovog šampionata u Podgorici. Duge pripreme su nam pomogle, kad dugo radite onda izgradite samopouzdanje'' kazao je Ukropina.

Aleksa nam je otkrio sa koliko samouvjerenosti je nacionalni tim igrao u Podgorici.

''Najteže nam je bilo na samom startu, u prvom meču, dok se nijesmo privikli na hladnije uslove i nova pravila. Sve posle toga je bilo čisto uživanje, uz podršku sa tribina. Navijači su nas nosili, mi smo vjerovali jedan u drugog na bazenu, bilo nam je jako stalo da uspijemo. Zato nije bilo straha'' rekao je Aleksa.

Konačno, za Ukropinu nema mnogo odmora. Javnost već spekuliše oko toga da li se može desiti da neki od momaka napuste reprezentaciju, karijeru nastave dalje... Aleksa nije govorio o snovima, ali ima jasne, racionalne ciljeve.

''Ne razmišljam o medaljama, velikim takmičenjima. Prosto, želim da zaslužim da budem dio seniorske reprezentacije Crne Gore. I da ostanem tu dugo, da trajem na vrhunskom nivou, jer to je naša selekcija, apsolutno. To je jedini san, a kada ste tu, veliki uspjesi i medalje će prirodno doći''kazao je on.

Pravila prijaju, ali...

Aleksa Ukropina uklopio se u igru u manjem bazenu i po novim pravilima.

''Nova pravila i uslovi su mi prijali, iskreno sve to mi je bilo interesantno. Ipak, ja sam igrač za veliki bazen i volio bih da stalna pravila ostanu aktuelna dugoročno. Možda je tako fizički zahtjevnije, ali ne bježim od izazova'',  zaključio je Aleksa Ukropina.  (Arena/Pobjeda)

vaterpolo-dodatak-2016-09-06

Portal Analitika