Crna hronika

Kako je počeo rat klanova: Okidač- nestanak kokaina u Valensiji

Obračuni u Kotoru i u Budvi sve su češći od nestanka kokaina 2013. godine u Valensiji, kada su samo oni koji su ga švercovali i preprodavali znali ko može biti odgovoran za višemilionsku krađu, piše “Pobjeda”.
Kako je počeo rat klanova: Okidač- nestanak kokaina u Valensiji
Portal AnalitikaIzvor

Sigurne destinacije za one koji su upleteni u prljave poslove ne postoje, što se i pokazalo kada su u Novom Sadu 26. jula ove godine nepoznate osobe ispalile 15 hitaca na Kotoranina Slobodana Kašćelana - za kojeg policija sumnja da je vođa ,,kavačke“ kriminalne grupe - i njegovog tjelohranitelja Vladana Vučkovića iz Herceg Novog. Usred bijela dana, u Podgorici, 19. februara postavljena je bomba ispod automobila Milana Vujotića, za kojeg je policija sumnjala da je povezan sa ,,škaljarskim klanom“.

Istraga je pokazala da je 17. aprila u Budvi greškom ubijen Budvanin Saša Marković, a da je meta bio njegov kum Goran Đuričković. Šest mjeseci kasnije ubijen je i Đuričković u bašti svog lokala ,,Fišerman“ u Budvi. Sve vrijeme nakon Markovićeve smrti Đuričković je bio pod policijskom zaštitom, a savjetovano mu je da napušti Crnu Goru. Nakon što je u Budvi greškom ubijen Marković, umalo se slič- na greška dogodila i u Kotoru kada je na arhitektu Nenada Popovića iz Podgorice, dok se vozilom kretao prema tunelu Vrmac, ispaljeno pet metaka. Srećom, nijedan ga nije pogodio. Inspektori sumnjaju da su napadači greškom pucali na Popovića, jer je bio u istom vozilu kao i vođa „škaljarskog klana“.

Meta je 23. maja u Dobroti bila supruga Radoja Zvicera – Tamara Zvicer, kada su napadači ispalili nekoliko hitaca, ali ona tada nije povrijeđena. Posljednji u nizu obračuna među kriminalnim klanovima u Kotoru odigrao se 2. juna kada su nepoznate osobe ispalile više hitaca u vozilo kojim je upravljao Miloš Radonjić (30) iz tog grada. 

To je bio četvrti napad na njega od kako se u februaru, nakon pet godina zatvora, našao na slobodi. U kotorskom naselju Dobrota u aprilu ubijen je Srđan Vlahović, koji je navodno bio blizak jednom kriminalnom klanu. Samo dvije sedmice ranije, u kotorskom naselju Rakite pucali su na Vojina Stupara – zeta Igora Božovića, koji je prije tri godine osuđen za šverc kokaina, a evidentiran je u policiji kao član „kavačkog klana“.

Portal Analitika