Crna hronika

Detalji surovog dvostrukog ubistva u Kotoru: Totalni rat klanova

Kotorani Goran Biskupović (28) i njegov prijatelj Miloš Bošnjak (25) ubijeni su juče oko 16.30 časova kada je nepoznati napadač aktivirao eksplozivnu napravu dok su pontom išli ka porodičnoj kući Biskupovića u naselju Muo. Iako se kuća gdje su se zaputili Biskupović i Bošnjak nalazi na samo nekoliko stotina metara od policije, napadač je uspio da „obavi“ surovu likvidaciju. Postavio je eksplozivnu napravu, aktivirao je, pobjegao i do zaključenja lista nije uhapšen.
Detalji surovog dvostrukog ubistva u Kotoru: Totalni rat klanova
Portal AnalitikaIzvor

Motivi - veze:  Prema saznanjima Pobjede, radi se o eksplozivnoj napravi koja je aktivirana daljinskim upravljačem, pa se sumnja da je počinalac ovog zločina do detalja isplanirao egzekuciju i pratio Biskupovića. Obojica ubijenih su poznati istražiteljima, ali se vjeruje da je meta bio Biskupović. Toj tvrdnji ide u prilog činjenica da je u posljednje vrijeme Biskupović bio posebno oprezan i suzio je krug kretanja. Išao je u samo nekoliko lokala, među kojima je „Rileks“, lokal čiji gosti su, kako tvrde dobro obaviješteni izvori, policajci i bezbjednosno interesantne osobe. Lokal se, inače, nalazi u blizini Biskupovićeve kuće i stanice policije. Način na koji su ubijeni Biskupović i njegov prijatelj za istražitelje je znak da se „debelo“ zamjerio osobama iz kriminalnog miljea i upravo u tom pravcu je usmjerena istraga. Inspektori će za početak ispitati članove „škaljarskog klana“, za kojeg policija ima saznanja da mu je Biskupović pripadao, a zatim, kako nam je rečeno, „sve one za koje postoje operativna saznanja da bi mogli biti umiješani u likvidacije dvojice Kotorana“. Navodno, Biskupović je blizak prijatelj sa braćom Igorom i Jovicom Vukotićem, koji prema policijskoj evidenciji slove za vođe ove ozloglašene grupe. Ipak, sudeći prema tvrdnjama izvora iz istrage, oni se neće naći prvi na spisku za saslušanje. Vođe „škaljaraca“ su već neko vrijeme pod pojačanom opreznošću i od kako bukti rat sa „kavačkim klanom“, napustili su granice Crne Gore.

Za to vrijeme, policija obezbjeđuje njihovu kuću na putu prema Perastu. Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, sinoć je na informativni razgovor privedeno više osoba, ali do zaključenja našeg lista nijesmo uspjeli da saznamo da li je neko od njih zadržan. Sve aktivnosti se obavljaju po nalogu specijalnog državnog tužioca Saše Čađenovića. Poslovi kojima se Biskupović bavio, kako policija sumnja, povezani su sa organizovanim kriminalom van granica zemlje. Upravo to je bio trag da početkom jula kotorska policija stavi lisice na ruke i Biskupovićevom prijatelju – pomorcu zbog sumnji da je umiješan u prljave poslove i prekookeanski šverc droge.

Naizgled „mirni mladić“, koji je pošteno zarađivao od plovidbe, ispostavilo se, umiješan je u ilegalne poslove. Policija je sinoć blokirala sve puteve u naselju Muo i čini sve kako bi se pronašli počinioci ovog zločina. Saobraćaj kroz Kotor je otežan jer je blokirana i saobraćajnica od kružnog toka ka Muu i Prčanju. Uviđaj je obavila kotorska policija i službenici specijalnog tima za borbu protiv organizovanog kriminala po nalogu tužioca Čađenovića. Da su u bezbjednosnim službama ozbiljno shvatili rat kotorskih klanova, potvrđuje i sinoćni vanredni sastanak u Ministarstvu unutrašnjih poslova kojeg je inicirao ministar Goran Danilović kako bi se našlo rješenje za aktuelnu situaciju u Kotoru, koja je ocijenjena kao zabrinjavajuća. Prema saznanjima Pobjede, Danilović je na sastanku kazao da očekuje inicijativu od vrha Vlade za rješavanje teške bezbjednosne situacije u Kotoru. Ono što brine je broj ubistava koja nijesu rasvijetljena i surovi obračuni, gdje se dovode u opasnost građani koji nemaju nikakve veze ni sa „škaljarima“, ni „kavačima“, pa ni drogom i drugim ilegalnim poslovima. (Pobjeda)

Portal Analitika