Društvo

Krivične prijave za pomor ribe na Marezi

Pod okriljem noći između nedjelje i ponedjeljka određena lica su, na ribnjaku Kompanije “13. Jul Plantaže”, koji se nalazi na rijeci Marezi, van ugostiteljskog kompleksu “Plantaža” podigli mehanizam rječne ustave i na taj način spustili nivo vodostaja u ribnjaku, navodi se u saopštenju Plantaža dostavljenom Portalu Analitika.
Krivične prijave za pomor ribe na Marezi
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj incident je uslovio pomor određene količine ribe kojoj je ribnjak bio prirodno stanište.

„U cilju zaštite ribnjaka i tradicionalnih konzumenata pastrmke Plantaža, izvršili smo izlov i komisijsko uništenje stradale ribe koja je, prema svim indicijama, usmrćena isključivo nedostatkom ispuštene vode u ribnjaku. To govorim jer je važno znati da pretpostavljamo da nije u pitanju nikakav drugi razlog pomora ribe, a što će se utvrditi nakon obavljenh stručnih analiza i vještačenja”- izjavio je Dušan Kankaraš, direktor proizvodnje kompanije „13. Jul Plantaže”.

O samom incidentu i okolnostima pod kojim se desio incident, je obaviješten MUP, a protiv NN lica, koja su ga izazvala, su podnešene krivične prijave zbog ovog nedjela.

Plantaže očekuju da će efikasnim djelovanjem policije ovaj incident biti svojevrstan presedan i da će počinioci biti ubrzo privedeni pravdi, a učiniće i sve da se ovakav incident nikad više ne ponovi.

Portal Analitika