Vaterpolo

Opština Budva nagradila srebrne juniore

Predsjednik Opštine Budva, doc. dr Srđa Popović, i potpredsjednica, Suzana Pribilović, sa saradnicima, danas su ugostili petoricu članova crnogorske juniorske vaterpolo reprezentacije iz Budve – Branka Franetu, Danila Dragovića, Miloša Krivokapića, Sava Ćetkovića i Dimitrija Raškovića, trenera Vaterpolo kluba „Budva“, Aleksandra Aleksića, sportskog direktora ovog kluba, Ivicu Kotarca, i sekretara Nikolu Ljubanovića.
Opština Budva nagradila srebrne juniore
Portal AnalitikaIzvor

Razlog svečanog prijema je osvojena srebrna medalja crnogorske juniorske vaterpolo reprezentacije na svjetskom prvenstvu koje je prekjuče odigrano u Podgorici.

Ovom prilikom, predsjednik Popović je izjavio da je ponosan što su među članovima crnogorske juniorske vaterpolo reprezentacije, koja je nedavno ostvarila sjajan plasman, čak petorica igrača upravo iz našeg grada i kluba. Zahvalivši na svim uspjesima koje su do sada postigli, poželio im je mnogo sreće i pobjeda u budućnosti.

Popović je pomenuo i da se Opština Budva ubraja među lokalne samouprave koje za sport, na nivou Crne Gore, izdvajaju najviše finansija, i najavio da će uskoro biti realizovana ovogodišnja raspodjela sredstava budvanskim sportskim klubovima i organizacijama. 

3

Tokom izlaganja, posebno se osvrnuo na neophodnost izrade strategije sportskog razvoja Budve i istakao da će se uskoro otpočeti sa radom na ovom projektu, s ciljem da se prepoznaju prioriteti i odrede smjernice za razvoj lokalnog sporta. Dodao je i da je aktuelan problem sportskih organizacije koji još uvijek nijesu izvršile zvaničnu registraciju u Upravi za mlade i sport Crne Gore, i da je tome neophodno što skorije pristupiti. 

Tokom sastanka, takođe, bilo je riječi i o važnosti izgradnje otvorenog sportskog bazena u Budvi, čime bi se riješili postojeći problemi funkcionisanja i rada kluba, a u određenoj mjeri i doprinijelo produžetku ljetnje turističke sezone, posebno kroz razvoj sportskog turizma.

6

U ime Opštine Budva, mladi vaterpolisti i trener, za postignut izvanredan uspjeh, nagrađeni su reprezentativnim monografijama o Budvi i novčanim nagradama u visini od po 500 eura.

Ispred vaterpolo kluba „Budva“, obratili su se Ivica Kotarac, Aleksandar Aleksić i Danilo Dragović i zahvalili na prijemu i podršci koju Opština Budva i predsjednik Popović pružaju, izrazivši nadu da će tako biti i ubuduće.

Portal Analitika