Fudbal

Istorijski dan za kosovski fudbal

Devet utakmica prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Rusiji 2018, biće odigrano večeras, po tri u grupama D, I i G.
Istorijski dan za kosovski fudbal
Portal AnalitikaIzvor

Hrvatska će pred praznim tribinama u Zagrebu od 20.45 sati dočekati Tursku, koju je ovog ljeta na Euru u Francuskoj pobijedila rezultatom 1:0. Na stadionu "Maksimir", bez obzira na kaznu i bez podrške navijača, ”vatreni” su favoriti, a pred meč su najavili da će jurišati na trijumf.

U Grupi I u Turkuu, Finska će od 20.45 dočekati Kosovo. Biće to istorijski meč za Kosovare, koji po prvi put igraju kvalifikacionu utakmicu za neko od velikih takmičenja, od kako su postali punopravni član Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) i Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Ukrajina će u istom terminu biti domaćin Islandu, čiji su igrači oduševili na evropskom šampionatu u Francuskoj, posebno kada su u osmini finala eliminisali Englesku.

Srbija u Grupi D u Beogradu put ka Mundijalu u Rusiji počinje okrašjem sa Irskom. U taboru ”orlova” nadaju se dobroj utakmici. Tvrde dobro su analizirali protivnika, te naglašavaju da imaju recept za osvajanje tri boda. Polufinalista Eura Vels je apsolutni favorit protiv Moldavije, a Gruzija domaćin Austriji u prvoj utakmici dana.

Regionalni balkanski "derbi" u Skadru igraće Albanija i Makedonija. U Grupi G danas će se još sastati Izrael – Italija i Španija - Lihtenštajn.

Parovi i satnica:

Grupa D

Gruzija – Austrija (18 sati)

Vels – Moldavija (20.45)

Srbija – Republika Irska (20.45)

Grupa I

Finska – Kosovo (20.45)

Hrvatska – Turska (20.45)

Ukrajina – Island (20.45)

Grupa G

Španija – Lihtenštajn (20.45)

Albanija – Makedonija (20.45)

Izrael – Italija (20.45)

AA, rtcg.me

Portal Analitika