Društvo

IVANOVIĆ: Konjeviću trebalo 28 dana da odgovori na zahtjev Ministarstva poljoprivrede!

Ministarstvo finansija čak 28 dana nije odgovaralo na zahtjev Ministarstva poljoprivrede da resor, na čijem je čelu Raško Konjević obezbijedi novac iz budžeta za nabavku vakcina protiv bolesti kvrgave kože goveda, kazao je u emisiji “U žiži” koja će biti emitovana večeras u 21 sat na TV Pink M bivši ministar poljoprivrede a sada potpredjednik Vlade Petar Ivanović.
IVANOVIĆ: Konjeviću trebalo 28 dana da odgovori na zahtjev Ministarstva poljoprivrede!
Portal AnalitikaIzvor

Meni nije jasno zbog čega. Jedno je kada dobijete takvo mišljenje poslije nekoliko dana i to je pravo ministarstva i resornog ministra da odgovori kako smatra, ali drugo je kada to mišljenje dobijete nakon 28 dana. Usudio bih se da kažem da je to odraz neodgovornosti i nerada – kazao je Ivanović.

Ministar Konjević tvrdi da je rađeno sve po zakonu i da bi trebalo utvrditi odgovornost bilo čija ona bila.

Ministarstvo poljoprivrede je je imalo 29 hiljada eura na svojim pozicijama. Ono u prvoj informaciji, zašto to nije pitanje za ministarstvo finansija, nije tražilo hitnu kupovinu vakcina radi preventivne vakcinacije – kazao je Konjević.

No zbog loše komunikacije, smatra Ivanovic, načinjena je veća šteta od te bolesti nego da se pravovremeno odreagovalo i obezbijedila sredstva u iznosu od 330 hiljada eura.

Da je tražena rezervacija tih sredstava postoje zvanična dokumenta i dopisi, potvrdila je i Direktorica Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković.

Bolest je u rekordnom roku stavljena pod kontrolu. Hrana u našoj zemlji je bezbjedna a ta tema je u predhodnom periodu bila predmet brojnih medijskih spekulacija – kazala je Daković.

Daković je ponovila je da se bolest kvrgave kože ne prenosi na ljude te da su sve sprovedene mjere imale za cilj da se ta bolest suzbije u prenošenju sa jedne na drugu životinju u čemu se i uspjelo.

 

Pink M

Portal Analitika