Politika

Janjić: Srbi da se pripreme za razgraničenje s Kosovom

Politički analitičar iz Beograda Dušan Janjić za Pobjedu kaže da je odlaganje ratifikacije Sporazuma o demarkaciji granice Crne Gore sa Kosovom privremeno stanje i da zatezanje oko tog pitanja ne odgovara nikome.
Janjić: Srbi da se pripreme za razgraničenje s Kosovom
Portal AnalitikaIzvor

“Mislim da se očigledno radi o dogovaranju i političkoj nagodbi koja nije za sada postignuta između Prištine i Beograda, posredstvom Srpske liste i njenih poslanika. Pretpostavljam da se radi o jednom spisku obećanja i zahtjeva Hašima Tačija i Isa Mustafe oko podjele funkcija u ovoj novoj raspodjeli vlasti, od kada je Tači napustio Vladu. S druge strane, tu su i neki zahtjevi Srpske liste”, rekao je on.

Dodaje da postoje i neki politički zahtjevi koje u suštini postavlja kancelarija za Kosovo iz Beograda, ali i preko Srpske liste uslovljavanje za garancije oko zajednice srpskih opština. On objašnjava da su ovakve situacije uobičajene u parlamentarnom životu, pogotovo na Balkanu, i očekuje da će se postići taj dogovor pogotovo što je to u interesu Srbije. 

“Takođe, kada se ovo sa Crnom Gorom završi biće lakše i Srbiji da preko Srpske liste pripremi javnost za ono što dolazi, a to je demarkacija linije između Srbije i Kosova i to je uskoro na dnevnom redu. Mislim da je interes Srba i Srbije mnogo jači od interesa da se tjera inat Americi”, zaključuje Janjić.

Pobjeda

Portal Analitika