Crna hronika

Slučaj Medin: Ulami stavljene lisice ispred kapije ZIKS-a

Vladimiru Ulami (24) juče je istekao pritvor zbog nedozvoljenog držanja oružja, ali je na kapiji ZIKS-a ponovo uhapšen zbog sumnje da je sa Darkom Mijovićem (26) iz Podgorice 8. jula oteo Petrovčanina Nemanju Medina, saznaje Pobjeda.
Slučaj Medin: Ulami stavljene lisice ispred kapije ZIKS-a
Portal AnalitikaIzvor

Mijoviću je u petak određen pritvor zbog sumnje da je zajedno sa uhapšenim Baraninom oteo Medina. Šef barske kriminalistiške policije Ekan Jasavić, koji je rukovodio istragom nestanka Medina, pojasnio je da su prikupljeni dokazi za otmicu i da kad budu imali druge dokaze, moguće je da će se Mijović teretiti i za još jedno krivično djelo. Cetinjani Zoran Muhadinović (44) i Marko Vujačić (45), koji se sumnjiče za pomoć izvršiocima nakon počinjenog krivičnog djela, pušteni su da se brane sa slobode. Za pomaganje otmičarima okrivljen je i Bogdan Milić, koji je početkom avgusta zajedno sa Ulamom uhapšen zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih naprava.

Iz policije je ranije saopšteno i da je motiv otmice poznat, ali da radi dalje istrage on ne može biti objelodanjen. Prema nezvaničnim informacijama, samo nekoliko dana nakon što je prijavljen nestanak Petrovčanina, Mijović se našao pod lupom policije zbog sumnje da je umiješan u ovaj slučaj.  Pažnju na sebe tada je skrenuo i Ulama, Medinov prijatelj, koji je iznenada nestao nakon što je policija sa njim obavila informativni razgovor.

Nadležni vjeruju da će spisak osumnjičenih biti veći, jer je u toku kriminalistička obrada više muških i ženskih osoba. U toku je potraga za albanskim državljaninom Adrijanom Kastratijem. On je policiji poznat i po bliskim poslovnim odnosima sa Mijovićem i sa još nekoliko osoba iz Crne Gore. Barski inspektori su u protekla dva mjeseca saslušali 60 svjedoka u okviru istrage nestanka Petrovčanina Nemanje Medina kojem se od 8. jula gubi svaki trag.

 Jedan od njih je i Vladimir Ulama, koji je, kako se sumnja, bio posljednji koji je imao kontakt s Medinom. Ulama je uhapšen 4. avgusta kada ga je policija, nakon mjesec potrage, pronašla na Čevu kod Cetinja u kući prijatelja Bogdana Milića i optužila ih za nedozvoljeno držanje oružja. Njih dvojica od tada se nalaze u pritvoru. Po privođenju u barsku policiju inspektori su pokušali od Ulame da dobiju dodatne odgovore, ali je on odbio da razgovara sa njima.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika