Fudbal

EP kvalifikacije: Veliki bod Crne Gore u Klužu

Crna Gora je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo počela odličnim remijem protiv Rumunije u Klužu. Naša selekcija je odigrala odličnu taktičku utakmicu i zasluženo osvojila veliki bod na terenu teškog protivnika.
EP kvalifikacije: Veliki bod Crne Gore u Klužu
Portal AnalitikaIzvor

Prva velika prilika za Crnu Goru stigla je u petom minutu - Vešović se sjajnom fintom oslobodio čuvara na sredini igrališta i lansirao Bećiraja ka golu Pantilimona, ali je golman domaćih odlično izašao i "pročitao" namjeru našeg napadača. Jedinu pravu priliku u prvom dijelu Rumunija je imala u 21. minutu kada je Stančiu osvojio loptu nakon loše reakcije Simića i lansirao Andonea samog na Božovića, ali je naš golman odlično intervenisao i spasio siguran pogodak. Novu veliku šansu naša selekcija je imala u 31. minutu, kada je Šćekić osvojio loptu na četrdesetak metara od gola Rumunije, ali je udarac Vešovića na povratni pas Bakića bio izblokiran.

Drugo poluvrijeme nije počelo velikim uzbuđenjima, a prvu veliku priliku imao je Stančiu u 62. minutu, ali je Božović sjajno odbranio njegov slobodan udarac. U nastavku je domaćin počeo da pritiska sve jače po lijevoj strani, ali je Tumbaković reagovao i umjesto umornog Bakića ubacio Mugošu. Uprkos većem posjedu lopte, Rumuni su imali samo jednu pravu priliku i to nakon korenra koji je izveo Stančiu, kada je Stanku sa desetak metara šutirao pored lijeve stative. Kada se činilo da meč ulazi u mirnu završnicu, Rumunija je stigla do gola - lopta se nakon centaršuta Toržea odbila do Pope koji je iz srca šesnaesterca matirao Božovića.

Crna Gora je još jednom potvrdila karakter i munjevito uzvratila - Mugoša je izborio slobodan udarac na 30-ak metara od gola domaćina, Kojašević odlično centrirao a Jovetić bio najbolji u skoku za neopisivu radost naših igrača i navijača. A onda, u petom minutu sudijske nadokande novi šok - sudar glavama Vukčevića i Kešerua sudija Tejlor je okarakterisao kao penal. Rezultat se, međutim, nije promijenio - Stančiu je loptu sa bijele tačke poslao visoko iznad gola.


Rumunija - Crna Gora 1:1 (0:0)

Kluž Arena, Kluž-Napoka
Gledalaca: 25.468

Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

Strijelci
1:0 - Popa 85'
1:1 - Jovetić 87'

Žuti kartoni
Moci, Andone - Rumunija
Simić - Crna Gora

RUMUNIJA: Kostel Pantilimon, Steliano Filip, Kozmin Moci, Ovidiu Hoban, Romario Benzar, Florin Andone (od 70. Gabriele Torže), Erik Bikfalvi (od 76. Adrian Popa), Bogdan Stanku (od 90. Klaudiu Kešeru), Dragoš Grigore, Kristian Sapunaru, Nikolae Stančiu. Selektor: Krištof Daum.

CRNA GORA: Mladen Božović, Nikola Vukčević, Žarko Tomašević, Marko Vešović (od 80. Damir Kojašević), Marko Bakić (od 62. Stefan Mugoša), Stevan Jovetić, Fatos Bećiraj (od 90. Nemanja Nikolić), Stefan Savić, Aleksandar Šćekić, Marko Simić, Adam Marušić Selektor: Ljubiša Tumbaković.

Portal Analitika