Tenis

Velika promjena u tenisu kreće od US opena!

US open biće prvi zvanični turnir na kojem će biti testiran sistem mjerenja vremena između poena pod nazivom „Shot clock“.
Velika promjena u tenisu kreće od US opena!
Portal AnalitikaIzvor

Na posljednjem Grend slemu u sezoni biće mjereno vrijeme, ali za početak, samo u drugoj neđelji na mečevima u juniorskoj konkurenciji. Prema pravilima određeno je da muškarci između poena imaju 25 sekundi, pet više od žena, ali je redovan slučaj da se ono prekrši.

To je posebno izraženo poslije dugih poena, kada teniseri i teniserke ne mogu da se spreme za sljedeći poen za manje od pola minuta. 

„Dok neki misle da je neočekivano, mi vidimo ovaj potez kao korak ka razvitku sporta. USTA uvijek gleda kako da promoviše sport. Ovo je sjajan način da se analiziraju podaci i krene dalje“, rekao je Kris Vidmajer, izvršni direktor komunikacija Teniske asocijacije Sjedinjenih Država.

Mnogi igrači već su komentarisali promenu koja će uslijediti – Džon Izner rekao je da će mu „Shot clock“ samo smetati, Rodžer Federer napomenuo da bi njegova primjena trebalo da bude fleksibilna, u odnosu na dužinu poena, dok je Endi Mari istakao da bi sudije trebalo da prvo napomenu igračima da su prekoračili dozvoljeno vrijeme. 

B92.net

 

Portal Analitika