Društvo

Gori Lovćen, odliježu detonacije, i avioni MUP-a gase požare

U gašenju požara na području kotorske opštine i planine Lovćen učestvuju i tri aviona Ministarstva unutrašnjih poslova, saopšteno je Portalu Analitika iz MUP-a. Prema saznanjima portala CdM, gašenje požara na Lovćenu posebno otežavaju česte detonacije municije zaostale iz rata, u mjestu Barutana, pa vatrogasci u ovom području rade uz veliki rizik i velikom opreznošću.
Gori Lovćen, odliježu detonacije, i avioni MUP-a gase požare
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što se požar, koji je u noći između 31. avgusta i 1. septembra izbio na obroncima Nacionalnog parka „Lovćen” proširio i zahvatio područje kotorske opštine u pojasu iznad sela Mirac i Pipoljevac, i požara u Donjem Grblju, kotorska Služba zastite i spašavanja obratila se jutros za pomoć Direktoratu za vanredne situacije MUP-a Crne Gore.

"Na to područje su odmah po prijemu poziva jutros upućena dva dromadrea i jedan air traktor (opremljen za slijetanje na vodu), koji u sadejstvu sa vatrogascima iz Kotora, Tivta, Budve, Perasta, Radovića i mještanima, pokušavaju da požare stave pod kontrolu. Avioni MUP-a su juče bili angažovani na gašenju požara na teritoriji Glavnog grada u selu Progonovići", navodi se u saopštenju MUP-a. (Foto: Podgorički vremeplov)

Portal Analitika